Életmód

2020.07.03. 08:56

Életre szóló program Edinától

Önismeret? Önmegismerés? Igen! Főleg azoknak, akik segítői pályán vannak, hiszen önmagunk ismerete adja az alapot mások megismeréséhez, a jó döntések meghozatalához.

Fotó: KOVACS PETER

Magyarországi szabadalommal védett, Európában egyedülálló utat, a Murányi-módszert dolgozta ki Murányi Edina tréner, parapszichológus konzulens, életprogram-vezető. Speciális kérdésekkel, a magyar nyelv esszenciájával juttatja el páciensét emberi mivolta legbensőbb világába, majd onnan indulva láttatja meg a kényelmetlenséget, a krízist okozó probléma felszámolásának lehetőségét, útját. Aki elindul ezen az ösvényen, gyökeres szemléletváltást tapasztalhat meg. Induljunk el tehát mi is Edinával az úton!

– Miben leszünk mások, ha a programban részt veszünk?

– A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozottabbakká válunk. Krízisben van az emberiség, abból ki lehet jönni, de a felszínnél sokkal mélyebbre érdemes menni. Most gyökeres átalakulásban vagyunk, amiben mindenki kap lehetőséget a változtatásra, hogy levetkőzze a régi ruhát és felvegye az újat vagy akár mezítelenül menjen tovább az önnön valóságában. Ehhez nyújtok segítséget, azoknak, akik úgy érzik, hogy kényelmetlenül rezonálnak önmagukkal vagy a környezetükkel. A program azonban ennél jóval összetettebb. Elsősorban vezetőknek szól és a tudatosságra szomjazóknak, őket kívánom megszólítani. Az eldöntés momentumában tudok becsatlakozni mint támogató partner.

– Mi történik az ön és a változásra vágyó ember találkozásakor?

– Figyelek, kérdezek, hallgatok az intuícióimra. Szimbiózisfolyamatban működünk, a magyar nyelvre épülő, elgondolkodtató kérdéseket teszek fel. A válaszokból látom, hogy a kérdezett mennyire ismeri önmagát. Interakcióval jut el saját belső világába, ahol tisztán szembesül azzal, hogy hol van az „elakadás”, a feladat. A problémával találkozva nem összeomlás következik, hanem szeretetteljes feloldódás. Visszatérve a kérdésekre: sokan nem tudják, nem érzik például, mit jelentenek olyan mindennapos szavaink, mint az egészség,boldogság, hitelesség, türelem, szeretet, figyelem. Ezek a szavak építőkövek. Ha pedig építek, ahhoz erős alap kell, amit már magával tud vinni, mint a tapasztalattal, a szemléletváltással teli tarisznyát, és ha „megéhezik”, tudjon abból táplálkozni. Így élethosszig is tarthat az eredménye, ezért is életprogram a módszer neve és vezérfonala. Természetesen a későbbiekben is jöhetnek nehezebb élethelyzetek, de azokat már sokkal könnyebben fogja kezelni, mert megtanulja az önreflexiót, képes lesz beindítani az öngyógyító folyamatokat.

– Mindezt mennyi idő alatt lehet elérni?

– Egyénfüggő, de körül belül 90 nap alatt stabil alapot lehet építeni. Kérdéseim a mindennapokban előforduló ingerekre, cselekedetekre irányulnak. A szembesítéshatás már az elején megtörténik így mindig személyre szabottan folytatódik a foglalkozás. A testi-lelki-szellemi kényelmetlenséget kiváltó probléma felszámolására az első lépést maga a páciens hozza meg a döntésével, hogy megkeres. Hiszen felismerte, hogy neki változásra van szüksége. Ez már 50 százalékos siker és „gyógyulás”, ezt mindig el is mondom mindenkinek.

– Ki az ideális alany?

– Aki meghozza a döntést a változásra. A döntés pillanatáig nincs szerepem. Senkit nem kérek, senkit nem győzök meg, hogy önmaga és a környezete érdekében ideje lenne változnia. Az eldöntés pillanatától van dolgom, amikor megkapom a jelet, de onnan tól kezdve már aktívan. A felemelkedést ő maga tapasztalja meg. Nem tanítok semmit, csupán láttatok.

– ...és mi a hitvallása az életprogram-vezetőnek?

– A krízis az én kompetenciám, nem terápiás, hanem a forrás szintjén. Ebben nincs spiritualizmus, ez pusztán fúzió, egyesülés, amit szerintem minden ember kívánhat magának, hogy lássa önmagát. A gyermekeknek már az iskolákban érdemes lenne tanítani, beszélni róla, hogy mi is az a forrás, amiből tudunk építkezni. Ez a hiányosság, éppúgy, mint a mentális rehabilitáció, most önismeret szintjén jelentkezik. Az önismeret pedig nem más, mint maga a tapasztalás, ami a valódi önmagunktól, emberi mivoltunktól történt eltávolodás miatt nincs meg. Apránként tudjuk csak visszaépíteni. Vallom, ha szeretem magam, akkor az élet is szeretni fog.

Murányi Edina tréner, az Európában egyedülálló Murányi-módszer kidolgozója.

 

 

(PR)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!