Életmód

2018.01.17. 17:22

A hűtlenség 10 leggyakoribb oka

Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Mintaférj, mintafeleség. Vagy mégsem? Gyakran még azok is félrelépnek, akik látszólag stabil és boldog házasságban élnek. Hogy miért? Tracey Cox ausztrál szakértő 10 pontban foglalta össze, hogy milyen érzések és szükségletek állnak a házasságtörés hátterében.

Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Mintaférj, mintafeleség. Vagy mégsem? Gyakran még azok is félrelépnek, akik látszólag stabil és boldog házasságban élnek. Hogy miért? Tracey Cox ausztrál szakértő 10 pontban foglalta össze, hogy milyen érzések és szükségletek állnak a házasságtörés hátterében.

1. Újraéleszteni a tüzet

Szó sincs arról, hogy a hűtlen házastárs "kiszeretett" volna partneréből. Csupán egy kétségbeesett húzás, egyfajta vészjelzés, miszerint valami nem stimmel.

Az ilyen eseteknek kétfajta végkimenetele lehet. Amennyiben a megcsalt fél megbocsát, a partnerek újra értékelni kezdik kettejük kapcsolatát. A kötelék így erősebbé válhat, a szexuális élet fellendül, és visszatér a romantika. Ellenkező esetben viszont a házasság darabjaira hullik...

2. Körülnézni, hátha akad jobb is

Gyakori motiváció a nők körében. Akkor jutnak ide a feleségek, ha a házastársuk nem elégíti ki érzelmi és szexuális igényeiket. Összehasonlítják férjüket az új szeretővel, így állapítják meg, mi hiányzik a házasságukból. Dönteni kell: ha a nő számára többet nyújt az új kapcsolat, mint a házas élet, akkor jobb válni. Ha nem, ideje kiszállni a viszonyból és minden energiát a házasságba fektetni!

3. Kierőszakolni, hogy elhagyjon

Bizony, akadnak olyan emberek, akik csak azért vetik bele magukat a hűtlenkedésbe, mert azt remélik, hogy lebuknak és összetört szívű partnerük elhagyja őket.

4. A házasság oltalmáért

A házasság unalmassá és lapossá válik, ezért a felek egyike más karjai között keresi az izgalmat. A hűtlen partner nem akarja elhagyni társát, de szüksége van arra a szexuális többletre, felfűtöttségre, amelyet a légyottok nyújtanak. Tipikus esete az ilyenfajta félrelépéseknek az, ha az egyik házastárs megbetegszik, amely miatt háttérbe szorul a szexuális élet, vagy ha a közös gyerek(ek) érdekében a hűtlenkedő nem akarja szétszakítani a családot.

5. Bosszú

Nem hinnénk, hogy ezt meg kellene magyarázni...

6. Kapuzárási pánik

Sokan rúgnak fel jól működő kapcsolatokat az öregedés lelki viszontagságai miatt. Ne áltassák magukat, sem a szeretőtől, sem a sportautótól nem lesznek fiatalabbak.

7. Az igazság kerülése

Akadnak olyan emberek, akik képtelenek szembenézni a problémákkal, inkább elhessegetik őket, és viszonyba bonyolódnak, csakhogy eltereljék a saját figyelmüket.

8. Jutalom

Egyesek olyan kitűnő férjnek, vagy feleségnek érzik magukat, hogy úgy gondolják, egész egyszerűen megérdemelnek egy románcot.

9. Kielégülés

Mégpedig olyan testi igényeké, amelyeket a házastárs képtelen kiszolgálni. Ilyen lehet a hármasszex, vagy valamilyen fétis, amelyet élete párja előtt a csalfa lélek nem mer bevállalni.

10. Egófényezés

Természetesen mindenkinek jól esik, ha tetszik egy másik embernek, ilyenkor előfordul, hogy flörtbe keveredünk, de azért nem muszáj rögtön ágyba bújnunk az illetővel csak azért, mert érdeklődése ékes bizonyítéka annak, hogy még mindig remek formában vagyunk...


[related-post post_id="3733958"]

[related-post post_id="3656811"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!