Egyperces

2008.05.29. 15:13

Gyöngybaglyok a négyszáz éves kápolna tornyában

<p>Mosonszentmiklós - A szakemberek szerint a kis baglyok legfeljebb 3 hetesek lehetnek, és teljesen egészségesek...</p>

Fokozottan védett gyöngybagoly fiókákat találtak a mosonszentmiklósi Szent Kereszt-kápolna tetejének javításakor - írja a Kisalföld.

5 kismadárra bukkantak a munkások néhány napja a 400 éves épület karbantartása közben. A Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai folyamatosan figyelik a fészket, mióta felfedezték.

A szakemberek szerint a kis baglyok legfeljebb 3 hetesek lehetnek, és teljesen egészségesek. Jó esélyük van az életben maradásra, három-négy hét múlva pedig valószínűleg ki is repülnek.

A gyöngybagoly ( Tyto Alba ) fokozottan védett, eszmei értéke 100 ezer forint , itthon 1000-1200 párt tartanak számon ebből a madárból.

Baranya és Somogy megyében van a legtöbb belőlük, Győr-Moson-Sopronban viszont alig 25-30 párról tudnak - adja hírül a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!