Pár napra lezárják az ebesi átjárót a közúti forgalom elől

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Tervezett ütemben halad a Püspökladány–Ebes vasúti vonalszakasz átépítése, az Ebes állomáson zajló a vágányépítési munkálatok miatt forgalmi rend változás lesz a következő napokban – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében.

A munkálatok miatt tervezetten idén még egy alkalommal zárják le az ebesi vasúti átjárót. Ezen időszakokban a gyalogos és kerékpáros forgalom átjárhatósága folyamatosan biztosított lesz, de ezen túl kizárólag építési forgalom közlekedhet keresztül rajta, egyéb közúti forgalom bonyolítására az átjáró nem lesz alkalmas – olvasható a tájékoztatásban. Ebes vasútvonaltól délre eső részét és innen Debrecent a hajdúszováti 4805. sz. főút és az újonnan kiépített szennyvíztelepi útról lehet megközelíteni autóval – derül ki a híradásból.

A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó Magyar Közút Nzrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza és segíti a könnyebb tájékozódást és a forgalom folyamatos haladását az utakon. A zárással párhuzamosan a tereléssel érintett utakon a forgalom folyamatosan haladni tud majd a közúti szabályoknak megfelelően.

Az ebesi vasúti átjáró lezárásainak várható időpontja november 24. 19 óra – november 29. 20 óra.

Jelenleg a Kaba–Hajdúszoboszló nyílt vonali szakasz vágányának, és az ezen szakaszon lévő műtárgyak átépítése, Ebes állomás vágányhálózat átépítésének utolsó fázisa, valamint a kabai felüljáró és a csatlakozó utak építése zajlik.

fj1Halad a kabai felüljáró építése (képünk júliusban készült) | Fotó: Kovács Péter

A Kaba Hajdúszoboszló vonalszakasz, illetve Ebes állomás ideiglenes forgalomba helyezése tervezetten 2018. december, a felüljáró forgalomba helyezése tervezetten 2019. május. A munkálatokat vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve éjszaka lehet számítani – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Kérik, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján lévő vágányzári hírekben, a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál vagy az állomási hirdetményekből.

A beruházásnak köszönhetően emelkedik a vasúti szolgáltatás színvonala, korszerű vasúti létesítmények szolgálják ki az utazóközönséget 2020 őszétől Püspökladány és Ebes között.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg.Ebes.
HAON.HU


hirdetés