„A debreceni ajtók” – Fotópályázatot hirdetnek a cívisvárosban

„A debreceni ajtók” – Fotópályázatot hirdetnek a cívisvárosban
Debrecen – Az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 Programiroda Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával meghirdeti Szabó Magda születésének centenáriuma alkalmából bemutatott „A debreceni ajtók” című pályázatának második fordulóját amatőr fotósok számára, határon innen és túl.

A pályázatra olyan művek érkezését várják, amelyeket Szabó Magda Az ajtó című regénye ihletett, s amelyek ehhez a történethez hasonlóan bemutatják az ajtó mögött megbújó egyéni, családi történetet, egy rejtett világot.

A XVIII. században Debrecen város mély árkokkal körbezárt belső magjába hat kapun és hat ajtón keresztül lehetett átjutni. Ezek a kapuk határozták meg a város szerkezetét és a hat főutcát. A pályázat során olyan fényképeket várnak, amelyek ajtót nyitnak egy másik világba és túlmutatva a fényképészet tárgyiasító gesztusán élő, önálló teret hoznak létre a néző számára. A kép megnyithatja időkapuként Debrecen középkori legendáit, rituáléit, de rejthet olyan belső teret is, mint Szabó Magda Az ajtó című regényében Emerenc végzetesen zárt ajtaja. Ez a kapu mindenkinek más utat jelenthet, a pályamű tematikai kritériuma csupán az, hogy helyszínében vagy asszociációjában hangsúlyosan és nyilvánvalóan kapcsolódjon Debrecen városához és Szabó Magda szellemiségéhez, művei gazdag emberi minőségéhez.

műfaj: szabadon választott

technika: szabadon választott (de a fotográfia széles eszköztárából és szellemiségéből merítsen)

méret: 40x30cm

A tárlatra maximum 5 darab előhívott, kidolgozott, papírkép művet adhat be a pályázó.

A képeket Seres Géza fotóművész és az EKF Debrecen 2023 Programiroda zsűrizi.

A zsűri által elbírált képeket Debrecenben és a Városok és Falvak Szövetségének több városában mutatjuk be 2018 decemberéig. A zsűri által legjobbnak ítélt három alkotás díjazásban részesül. A beküldött képek a későbbiekben nyomtatott katalógus formájában jelennek meg, illetve az EKF Debrecen 2023 Programiroda Facebook-oldalán külön albumban kapnak helyet. A katalógus és az album készítéséhez kérik a benyújtott pályaművek digitális reprodukcióját (RGB színtér, 300 dpi felbontás, a kép hosszabbik oldala 2500 dpi, jpg vagy tif formátum) elektronikus adathordozón vagy e-mailben elküldeni.

Beküldési határidő: 2018.03.31.

A nevezés ingyenes. A nevezési lap innen letölthető.

A pályázat benyújtása az EKF Debrecen 2023 Programirodában személyesen vagy postai úton. Cím: 4025 Debrecen, Simonffy u 2/A II/13.

További információt Kocsány Ágnes kreatív szervezőtől kaphatnak.

– EKF Debrecen 2023 Programiroda –Debrecen.
HAON.HU


hirdetés