Debrecen hírei

2018.12.17. 15:16

Félévzáró könnyűzenei gála

Debrecen - Könnyűzenei koncerttel zárták a szemesztert a Debreceni Egyetem speciális kurzusának résztvevői. A vasárnapi esti programon nemcsak a növendékek, hanem zenésztanáraik is színpadra álltak a Zeneművészeti Kar Liszt termében.

Debrecen - Könnyűzenei koncerttel zárták a szemesztert a Debreceni Egyetem speciális kurzusának résztvevői. A vasárnapi esti programon nemcsak a növendékek, hanem zenésztanáraik is színpadra álltak a Zeneművészeti Kar Liszt termében.

– Nagy fába vágtuk a fejszénket egy évvel ezelőtt, amikor a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen először meghirdettük a könnyűzenei kurzust. Most, amikor már a második szemesztert zárjuk, azt hiszem, mondhatom, hogy beérik a munkánk gyümölcse, bizonyítja ezt az a négy zenekar, akik ma bemutatkoznak – mondta köszöntőjében a Zeneművészeti Kar dékánja, Lakatos Péter.

Igazi stíluskavalkáddal készültek a fiatalok a december 16-i gálaestre. Felcsendültek magyar klasszikusok, köztük a Ha volna két életem a Piramistól és a Zöld csillag Deák Bill Gyulától, a külföldi slágerek közül pedig a Beatles-től Aretha Franklin-en, a Muse-on, Billy Idol-on és Adele-en át Pink dalaiig terjedt a repertoár.

A több mint 30 fiatal, az egyetem magyar és külföldi hallgatói, valamint külső jelentkezők szeptember óta hétről hétre elhivatottan gyakoroltak a Zeneművészeti Kar és a Kőbányai Zenei Stúdió könnyűzenei kurzusán.

– Jó néhányan velünk maradtak az első, tavaszi szemeszter résztvevői közül, az újonnan csatlakozók pedig könnyen megtalálták a helyüket a zenekari felállásokban. Ez nem egyszerű, hiszen rendkívül eltérő felkészültséggel érkeznek a fiatalok, de teljes mértékben elégedett vagyok az eredménnyel. A ma este is arról szól, hogy ünnepeljünk együtt, mosolyogva szerezzünk örömöt másoknak és magunknak – értékelte a félévet a Kőbányai Zenei Stúdió ügyvezető igazgatója, Póka Egon.

A zenésztanárok már a folytatást is tervezik, Lakatos Péter dékán a gálaesten bejelentette, hogy az országosan egyedülálló könnyűzenei kurzust a Zeneművészeti Kar a következő félévre is meghirdeti - az eddigi szemeszterekhez hasonlóan - szabadon választható tárgyként. Érdeklődni a [email protected] email-címen lehet.

A hallgatói koncerteket követően a zenésztanárokból alakult MattSet zenekar is színpadra lépett a vasárnap esti, szemeszterzáró programon. Szakadáti Mátyás énekes-dobos vezetésével Egy másik életben című albumuk anyagából adtak ízelítőt. Útkereső című daluk ősbemutatójával is meglepték a hallgatókból, családtagjaikból, barátaikból álló közönséget, majd legújabb karácsonyi szerzeményükkel zárták a vasárnap esti gálaestet a Liszt teremben.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!