Debrecen hírei

2018.11.19. 14:30

Nincs több sötétben botorkálás: fényes lett a Keszeg utca

Debrecen - Felszerelték a közvilágítási lámpákat a Nagybánya lakópark azon részébe, ahol azok még hiányoztak.

Debrecen - Felszerelték a közvilágítási lámpákat a Nagybánya lakópark azon részébe, ahol azok még hiányoztak.

Az elmúlt három évben többször foglalkoztunk azzal, hogy Debrecen-Kondoroson, a Vámospércsi út és a Létai út közötti Nagybánya lakóparkban több új utcát alakítottak ki, ahová egymás után épültek a kertes családi házak.

Sötétben botorkáltak

Miközben minden utcában minden közmű szinte azonnal elkészült, addig a Keszeg utcára csak 6 villanyoszlop jutott, közvilágítás már nem. Az utcába 16-18 család költözött, akik így esténként sötétben botorkálnak.

A polgármesteri hivatal idén januárban azt közölte lapunkkal, hogy a Keszeg utca – hasonlóan a Nagybánya lakóparkban található többi utcához – közforgalom elől el nem zárt magánút, tehát nem önkormányzati tulajdon. Így ott közvilágítást a terület tulajdonosának kellene kiépíteni.

Nem lett volna kötelező

Ugyanakkor mivel Debrecen vezetősége fontosnak tartja a lakosság életkörülményeinek javítását, az infrastrukturális fejlesztést a város mégis magára vállalja. A vonatkozó igénylést már az első jelzés alkalmával nyilvántartásba vették, és pénzügyi lehetőségeik függvényében arra törekszenek, hogy minél hamarabb megvalósuljon a beruházás.

A munka néhány napja elkészült. Bár csak minden második oszlopra jutottak lámpatestek, már így is világos van esténként, aminek örülnek a Keszeg utca lakói.

OCs


[related-post post_id="4054192"]

[related-post post_id="4052797"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!