Fény gyullad majd a Keszeg utcán

Fény gyullad majd a Keszeg utcán
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Négy utcában már elkészült, a Keszeg utcában hamarosan lesz közvilágítás a Nagybánya Lakóparkban.

A jelek szerint rövidesen megépül a Szabadságtelepen, (Kondoroson) található Keszeg utcában a régóta kért közvilágítási hálózat. A Nagybánya utcából nyíló, néhány éve kialakított Keszeg utca lakói (16-18 család) problémájáról először tavaly télen számoltunk be, de fény azóta sem gyúlt a környéken, esténként így még mindig sötétben botorkálnak az ott élők.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Rekordösszeg a kertségekre

A debreceni polgármesteri hivatal ezzel kapcsolatban feltett kérdéseinkre elöljáróban úgy reagált, hogy a város vezetése fontosnak tartja a lakosság életkörülményeinek javítását, az infrastrukturális fejlesztéseket. Ezt bizonyítja, hogy a Kertségi Fejlesztési Program keretében idén rekordösszeget, 2,7 milliárd forintot költenek beruházásokra, melyben az egyik legfontosabb elem a közvilágítási hálózat bővítése.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Bár nem lenne kötelező…

A Keszeg utcai lakosoknak még egy kicsit várniuk kell, de már nincs messze a probléma megoldása. A lámpák felszerelésére vonatkozó igényüket a polgármesteri hivatal nyilvántartásba vette, a tervezés ütemezetten történik. Hozzátették: annak ellenére elvégzik ezt a beruházást, hogy a Keszeg utca közforgalom elől el nem zárt magánútnak minősül, ezért az önkormányzatnak nem lenne kötelező az ottani közvilágítás kialakítása.

Nem kell érte fizetni

Azt is megtudtuk, hogy a szintén a Nagybánya Lakóparkban található Szamos-, Bodrog-, Kárász és a Tisza utcákban nemrég építették ki a közvilágítást, az ottani fényforrásokat hamarosan a hálózatba is bekötik. Mindenhová korszerű, energiatakarékosan üzemeltethető LED-lámpákat szereltek fel.

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen fejlesztésekhez az érintett utcákban lakóknak anyagilag nem kell hozzájárulniuk, az ezzel járó költségeket az önkormányzat teljes egészében magára vállalja.

HBN–OCs