Debrecen hírei

2018.11.23. 17:21

Épül a Szeretet karácsonyfája

Debrecen - Megunt, használt játékokat is várnak az ötletgazdák.

Debrecen - Megunt, használt játékokat is várnak az ötletgazdák.

A ZeneTheatrum Musical Színház december 20-án a Főnix Csarnokban mutatja be a Karácsonyi ének című musicalt. Ebben az évben a zenei élményt a szervezők jótékonykodással kötik össze – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón a Fórumban.

– Mivel Charles Dickens regénye is a karácsonyról és a szeretetről szól, jótékonysági akcióra hívjuk fel a debreceniek figyelmét a megyénkben élő hátrányos helyzetű gyerekek javára – mondta Végh Veronika, a ZeneTheatrum Musical Színház vezetője.

– December 20-án, az előadás napján az összegyűlt ajándékok piros dobozokba kerülnek, ebből építjük fel a Főnix csarnokban a Szeretet karácsonyfáját – mondta a szervező.

Széles Diána alpolgármester a beharangozón kiemelte: – Újra olyan összefogásnak lehetünk tanúi, amely a civil szféra és a kultúra erős kapcsolatát példázza. A Család- és Gyermekjóléti Központ egész évben segíti és mentorálja a megyénkben élő csaknem 1600 nehéz sorsú gyereket, és ebben a kezdeményezésben is fontos szerepet kapnak, hiszen az ajándékok hozzájuk kerülnek majd – mondta az alpolgármester.

Az akcióban részt vesz Tőzsér Dani és az X-Faktor egykori versenyzője, Balog Janó is, aki a darabban Karácsony Szellemét játssza majd.

Ebből az alkalomból felépítették a Fórumban a Mikulás Házát, ahová a gyerekek megunt játékaikat elvihetik.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!