Debrecen hírei

2018.11.27. 12:07

360 fokos videó: négy keréken jön a segítség – Adomány Taxi Debrecenben

Debrecen - A mai rohanó világban a legtöbb ember tudatosan tervezi meg napjait, de mi történik akkor, ha jó néhány fontos dologra nem jut idő? Rengeteg olyan személy van, aki a rászorulóknak szívesen segítene és adakozna, de sajnos nincs ideje, hiszen dolgozik, vagy a családjával van együtt, ami persze teljesen érhető.

Debrecen - A mai rohanó világban a legtöbb ember tudatosan tervezi meg napjait, de mi történik akkor, ha jó néhány fontos dologra nem jut idő? Rengeteg olyan személy van, aki a rászorulóknak szívesen segítene és adakozna, de sajnos nincs ideje, hiszen dolgozik, vagy a családjával van együtt, ami persze teljesen érhető.

A Tündérkör Alapítvány évek óta támogatja a családjukból kiemelt, gyermekotthonban nevelkedő fiatalokat, valamint a rászoruló családokat segélyezéssel, tanácsadással, oktatással és képzéssel. Az alapítvány olyan ötlettel állt elő, mely segít abban, hogy a különböző adományokat átvegyék azoktól, akiknek nincs idejük, de segítenének a hátrányos helyzetű családoknak. A Napló Tóth Ferencet, a Tündérkör Alapítvány alelnökét kérdezte az Adomány Taxiról.

A segítség úton van

Tóth Ferenc elmondta, hogy az Adomány Taxi egy közösen kitalált ötlet volt Csombordi Zoltán projektvezetővel. – A program alapja az, hogy nagyon sok ember szívesen adományozna, de nincs ideje különböző okok miatt arra, hogy eljuttassa hozzánk a felajánlását. Emiatt találtuk azt ki, hogy legyen egy telefonszámunk, amit vasárnaponként reggel 8-tól délután 4-ig fel lehet hívni, majd a mi karitatív „taxinkkal” ingyen házhoz megyünk a felajánlott dolgokért, amit majd a rászorulóknak eljuttatunk – magyarázta az alelnök.

– Fontos tudni, hogy minimum húsz kilogrammnak kell lennie a felkínált élelmiszernek, gazdasági okok miatt. Sokan kerestek fel azzal. hogy használt ruhákat, játékokat, plüssállatokat ajánlanának fel, viszont mi kizárólag élelmiszereket várunk adományként. Nálunk van egy higiéniai szabály, amire nem lenne felépített infrastruktúránk, így a fent felsoroltakat nem tudjuk fogadni. Jöhet édesség, liszt, só, cukor, tészta, konzerv, azaz a tartós és száraz élelmiszerek – sorolta Tóth Ferenc.

Sok az érdeklődő

Megtudtuk a projektvezetőtől azt is, hogy rengeteg az érdeklődő, sokan keresik fel őket azzal kapcsolatban, hogy információt kapjanak az Adomány Taxiról, de sajnos még akad olyan telefonáló, aki bizalmatlan az alapítványokkal szemben, pontosabban azért, mert nem tudják, hova is kerülnek az adományok.

Videó: Hajdu Ágnes

A Tündérkör Alapítvány emiatt fontosnak tartja a jól leinformálható adatokat és azt, hogy publikálja az adott élelmiszereket, amiket továbbítanak. Az alelnök tudatta velünk, hogy még sok hívásra és felajánlásra lenne szükség.

– Úgy gondoljuk, hogy ez decemberben fog a leginkább beindulni, hiszen ilyenkor az ünnepek közeledtével, sokkal többen adományoznak. Igyekszünk a látens rászoruló családokra fókuszálni, ők valamilyen oknál fogva nincsenek benne a segítő rendszerben. Például ilyen, ha valaki szégyelli, hogy rászoruló. Körülbelül száz családnak tudunk majd segíteni, köztük azoknak, akiknek kiskorú gyermekük van, valamint Hajdú-Bihar megyében élnek – tette hozzá Tóth Ferenc.

Fontos üzenet

– Tavaly nagyon sok édességet gyűjtöttünk össze, amiből rájöttünk arra, hogy hiába adunk csokoládét, cukrot a gyermeknek, ha a szülő éhes marad. Emiatt is kezdtünk el száraz élelmiszereket gyűjteni. Az Adomány taxis projektünk másfél hónapja indult, legutóbb vasárnap is volt hívásunk és egy nagy adományunk. Ami még fontos, hogy egész évben bátran lehet minket keresni – fűzte hozzá az alapítvány alelnöke.

Bővebb információért hívd az Adomány Taxi projekt felelősét, Csombordi Zoltánt: 06/20-465-9431.

- Szilágyi Zsófia -


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="4059687"]

[related-post post_id="4058665"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!