Debrecen hírei

2018.10.05. 15:30

Több értékes műszaki cikkhez juthatott a két nő

Debrecen - A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt emelt vádat ellenük.

Debrecen - A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt emelt vádat ellenük.

A két nő úgy kötött áruvásárlási hitelszerződést, hogy annak visszafizetése eleve nem állt szándékukban, majd a pénzből értékes műszaki cikkeket vásároltak.

2016 márciusában az elsőrendű vádlott a másodrendű vádlotthoz költözött, és életvitelszerűen együtt laktak. Mindketten csekély jövedelemmel rendelkeztek. A másodrendű vádlott rávette az elsőrendűt, hogy áruházakban vegyenek fel hitelt, a szerződést az elsőrendű vádlott írja alá, majd a kiutalt pénzből műszaki cikkeket vásároljanak.

Televízió, tűzhely, kályha

2016 októberében az első­rendű vádlott 190 ezer forint vásárlási hitelt kapott egy banktól. A pénzből televíziót, gáztűzhelyet és üléshuzatot vásároltak. Néhány nap múlva egy másik banktól kapott 201 ezer forintból televíziót, tűzhelyet és vegyes tüzelésű kályhát vettek. Az okozott csaknem 400 ezer forintos kár nem térült meg. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá kezdeményezte, hogy az egyik sértett által előterjesztett polgári jogi igényt a járásbíróság érdemben bírálja el, a nyomozáskor lefoglalt műszaki cikkek lefoglalását szüntesse meg, azokat a polgári jogi igény biztosítására tartsa vissza. Indítványozta, hogy a másik sértettnél az okozott kár erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!