Debrecen hírei

2018.08.10. 16:41

Álomutazók – ifjú tehetségek estje a Nagyerdőn

Debrecen - A Ruby Harlem, Buka Péter, valamint Dánielfy Gergő és az Utazók estéje.

Debrecen - A Ruby Harlem, Buka Péter, valamint Dánielfy Gergő és az Utazók estéje.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad augusztus 11-én 20 órától lehetőséget biztosít három helyi, fiatal zenei tehetségnek, hogy megmutassák munkásságukat, álmaikat.

A nyolctagú Ruby Harlem zenéje „egyfajta ötvözete az amerikai soul, neo soul, r&b, gospel zenéknek, valamint azoknak a csendes pillanatokban feltörő gondolatoknak.” – fogalmaz a zenekar alapítója, zeneszerzője és hangszerelője Iván Szandra, aki a bostoni Berklee College of Music zenei egyetemen került közelebb az afro-amerikai alapokon nyugvó zenei stílusokhoz, valamint a gospel lelki és kulturális hátteréhez.

Ed Sheeran zongorán

„Álmom, hogy egy napon a kedvenc popzenei előadóimmal együtt zenélhessek.” – mondja Buka Péter, a tehetséges zongorista. A debreceni fiatalember populáris számokat dolgoz át zongorára: többek között Ed Sheeran, az Imagine Dragons vagy Charlie Puth dalait. Az interneten a videóit már több millióan nézik.

Egyéni dallamok

Dánielfy Gergő és az Utazók: öt tehetséges, vagány srác, akik mondandójukat egyéni dallamokban fogalmazzák meg. Dalaikban az akusztikus és a folkpopos hangzásvilágot ötvözik, olykor népzenei elemeket is használnak. A zenekarvezető, Dánielfy Gergő az idei Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján Azt mondtad című dalával a döntőig menetelt, és elnyerte a szakmai zsűritől Az Év Felfedezettje díjat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!