Debrecen hírei

2018.06.28. 16:33

Rekord felállítására készülnek a Debreceni Egyetem Műszaki Karjának csapattagjai

Debrecen - Diákok ezrei készülnek, hogy új rekordokat állítsanak fel üzemanyag-hatékony autóikkal a Shell Eco-marathon Europe 2018-as versenyén, köztük a debreceni DE MK Team csapata is.

Debrecen - Diákok ezrei készülnek, hogy új rekordokat állítsanak fel üzemanyag-hatékony autóikkal a Shell Eco-marathon Europe 2018-as versenyén, köztük a debreceni DE MK Team csapata is.

Mellettük még két magyar diákcsapat is indulni fog. A versenyt a Make the Future Live fesztivál keretében rendezik meg, amely immár harmadik éve lesz a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Parkba július 5. és 8. között.

A megmérettetésnek az a célja, hogy kiderüljön, melyik csapat autója tudja a legnagyobb távot megtenni a legkevesebb energia felhasználásával. A pályán a versenyzőknek az előírt 25 km/óra sebességet betartva kell majd végig menniük. A magyar csapatok elektromos autóval indulnak el.

Új koncepciók, új generáció

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata az utolsó simításokat végzi az autóján mielőtt Londonba utaznak vasárnap – közölte dr. Szűcs Edit Gizella dékán a csütörtöki sajtótájékoztatón. Hozzátette, a csapat két éve indult először a versenyen, tapasztalatszerzés céljából, az idei eseményre pedig új elektronikai vezérlést tervezett meg a csapat annak érdekében, hogy még több energiát spóroljanak meg. A koncepciót kiegészítették egy debreceni cég mérőrendszerével is.

Fotók: Matey István

A tervezésben és a jármű építésében 17 diák vesz részt, köztük gépész és mechatronikai mérnökök és gazdasági informatikusok is. A csapat szinte teljes mértékben elsőéves hallgatókból áll, annak érdekében, hogy a tapasztaltabbak átadhassák tudásukat a fiatalabb generációnak. A londoni versenyre két új pilótával utaznak ki, akik meglepő módon most nem férfiak, hanem lányok lesznek.

A sajtótájékoztatón Magyari Attila, a DE MK Team csapatvezetője elmondta, hogy évről évre folyamatosan fejlődik a csoportjuk, és idén rengeteg elsőéves diákot próbáltak bevonni a munkába, annak érdekében, hogy megismerjék a járművet és a versenyt. A jövőben ők azok, akik tovább viszik majd a csapat hírét – fogalmazott Magyari Attila.

SZZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!