Debrecen hírei

2018.06.12. 14:42

Élménnyel a függőségek ellen

Debrecen - A fiatalok hasznos időtöltése megakadályozhatja a káros szenvedélyek kialakulását.

Debrecen - A fiatalok hasznos időtöltése megakadályozhatja a káros szenvedélyek kialakulását.

Keressük együtt az élményt címmel nyílt interaktív kiállítás a Drogellenes Juniális keretein belül a Belvárosi Közösségi Házban június 12-én, amely a diákokat célozza meg. A négynapos kiállítás megnyitóján dr. Papp Csaba, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) társadalmi elnöke elmondta, nem csak a drogok, hanem például az alkohol, cigaretta és a játékfüggőség ellen is küzdenek, hiszen azok is veszélyesek. Ráadásul, míg a drogprobléma az ember 40-es éveiben már nem jellemző, addig a többi megmaradhat egész életre. Éppen ezért a fiatalokat mihamarabb meg kell ismertetni a problémával.

Berényi András, a KEF szakmai elnöke hozzátette, a fiataloknak meg kell mutatni, hogyan lehet értékesen eltölteni a szabadidejüket. Emiatt a tárlaton hét tapasztalati teret alakítottak ki, itt különböző kézműves, színházi, zenei, sportolási tevékenységeket mutatnak be, valamint szakemberekkel is lehet beszélgetni a függőségekről.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!