Debrecen hírei

2018.04.18. 12:15

Tényleg késik a jelzőlámpa?

Debrecen - A szakemberek szerint megfelelően működik a fedezetjelző lámpa.

Debrecen - A szakemberek szerint megfelelően működik a fedezetjelző lámpa.

A kettes villamos útvonalának egyik legproblémásabb helye a Thomas Mann és a Károlyi Mihály utca kereszteződése. A lakótelepre be- és kihajtó gépkocsik több esetben is ütköztek a villamosokkal, melynek folyományaként – a biztonságos áthaladást segítendő – 2015 év végén a DKV közúti fedezőjelzőket szereltetett fel a kereszteződésbe.

Későn válthatott

Nemrég olyan észrevétel érkezett lapunkhoz, hogy a villamost jelző, illetve a balra és jobbra kanyarodást ideiglenesen tiltó közúti jelzőlámpa időnként kisebb késéssel működik. A megfigyelések szerint többször is csak akkor váltott tilosra és jelezte a villamost, amikor az már a kereszteződés közepén volt. Az észrevételeket lapunk jelezte az önkormányzatnak, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, a szóban forgó lámpa működését már korábban is vizsgálták. „Üzemszerű működés esetén a Thomas Mann utca és a Károlyi Mihály utca jelzőlámpás kereszteződésben a balra, illetve a jobbra kanyarodást tiltó jelzést a berendezés az érkező villamosnak a csomópont előtt kialakított bejelentkezési pontokon történő áthaladását követően adja ki.

A kereszteződésben a jelzőlámpa programjait, azok működését, valamint a bejelentkezési pontokat, a bejelentkezés megtörténtét, a jelzőlámpa átváltását korábban lakossági jelzésre, majd a Napló megkeresésére ismételten megvizsgáltuk, de a rendszer működésében rend­ellenességet nem tapasztaltunk.

Erre tekintettel további beavatkozást nem tartunk szükségesnek”

– áll a polgármesteri hivatal közleményében.

MSZ


[related-post post_id="3832762"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!