Debrecen hírei

2018.04.02. 09:32

Nem volt csendes húsvét első napja Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Tűzesethez, szén-monoxid mérgezéshez és kidőlt fához is riasztották a tűzoltókat. Ügyeleti hírek vasárnapról.

Hajdú-Bihar - Tűzesethez, szén-monoxid mérgezéshez és kidőlt fához is riasztották a tűzoltókat. Ügyeleti hírek vasárnapról.

A megyei katasztrófavédelem illetékese elmondta, lakóházat veszélyeztetett a belvíz Debrecenben a Vadaskert utcában vasárnap reggel. A debreceni hivatásos tűzoltók a felgyülemlett vizet szivattyú segítségével távolították el a lakóház udvaráról.

Nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze Debrecenben a Nádirigó utca egyik lakóházának udvarán, vasárnap a reggeli órákban. A debreceni hivatásos tűzoltók a közeli a vízelvezető árkot kézi szerszámok segítségével kitakarították, hogy a víz az ingatlanról távozhasson.

Vakolatdarabok hullottak egy társasházról Debrecenben a Petőfi téren vasárnap a déli órákban. A debreceni hivatásos tűzoltók az épület sérült részét ötven méter hosszan, kordon szalaggal elkerítették.

Félig leszakított a szél egy épület falán elhelyezett hirdetőtáblát vasárnap délután Berettyóújfaluban, az Oláh Zsigmond utcában, a gyalogos és jármű forgalmat is veszélyeztetve. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a táblát dugólétrán keresztül távolították el az épületről.

Gyökerestől kidőlt egy nyolc méter magas fa, vasárnap délután Hajdúszoboszlón az Orgona utcában. A veszélyessé vált növényt a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el.

Szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a helyi hivatásos tűzoltók egy családi házban Püspökladányban, a Budai Nagy Antal utcában. Az egység azért vonult a helyszínre, mert onnan a mentőszolgálat munkatársai, akiket rosszullét miatt riasztottak a házhoz, öt embert kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg ötven négyzetméteres lakóépület tegnap éjjel Debrecenben az Almáskert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az ingatlanban ketten éltek, akik időben el tudták hagyni a házat. A mentőszolgálat, mindkét embert kivizsgálás céljából kórházba szállította.

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, akik közül tíz főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg egy főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök tíz személyt állítottak elő, köztük öt személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 19 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!