Debrecen hírei

2018.04.24. 19:29

Erősítenék a közös cselekvés folyamatát

Debrecen - A világiak evangelizációs tevékenységét segíti az újjáalakult KÉSZ.

Debrecen - A világiak evangelizációs tevékenységét segíti az újjáalakult KÉSZ.

A legnagyobb magyar keresztény civil szervezet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) debreceni csoportjának újjáalakulását üdvözölték kedden a Kölcsey Központban. Dr. Galgóczy Gábor, a KÉSZ országos társelnöke, Keresztes Dénes országos elnökhelyettes, Bódor Edit, a debreceni csoport szervezője és a történelmi egyházak jelen lévő képviselői a rendezvény hivatalos részét követően könyvbemutatón vettek részt. A KÉSZ számára igen fontosak a „magyar-magyar kapcsolatok”, ezért Kárpát-medencei népénekgyűjtemény létrehozására pályáztak – sikerrel. A történelmi régiók – az anyaország, Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Délvidék – 50-50 népdalát tartalmazó kötet hozzáférhető az interneten is, így a pályázat által lehetővé tett példányszámon túl bárki csodálhatja népzenekincsünket, hiszen mind a 250 éneket felénekelték – hangzott el.

Az 1990-ben alakult debreceni KÉSZ-alapszervezet változatlanul saját tagjai lelki-életét igyekszik erősíteni, másfelől pedig a közélet minden területén a keresztény vallási alapokon állva, Jézus Krisztus tanításaiból levonható következtetésekkel szolgálni. Az újjáalakulás célja, hogy Debrecenben, ahol három történelmi felekezet püspöksége is működik és ahol már többször volt példa a nemzeti, keresztény elkötelezettségű egyházi és civil szervezetek összefogására az együttgondolkodás, a közös cselekvés folyamata tovább erősödjön. Ennek érdekében előadássorozatok, koncertek, kiállítások, konferenciák, lelkigyakorlatok szervezésével segíti az újjáalakult debreceni KÉSZ a világiak evangelizációs tevékenységét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!