Debrecen hírei

2018.02.15. 07:37

Leburkolták az utat, de nem lett az igazi

Debrecen-Józsa - Nem bírta ki tavaszig egyben az ideiglenes útburkolati fedés Debrecen-Józsán, a Sillye Gábor utcában.

Debrecen-Józsa - Nem bírta ki tavaszig egyben az ideiglenes útburkolati fedés Debrecen-Józsán, a Sillye Gábor utcában.

A debreceni Határ úti ipari parkban működő National Instruments cég igazgatója, Ábrahám László arról számolt be a Napló Agóra fórumon, hogy Debrecen felsőjózsai részén, a Sillye Gábor utcában néhány napja befejeztek egy vízcsőjavítást.

Azonban ezután rossz minőségben készült el az út kijavítása. Szerinte erről még a laikus is látja, hogy nem lesz tartós – írta.

Ideiglenes javítás

A problémával megkerestük a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatóját, aki arról tájékoztatott, hogy a Sillye Gábor utcán decemberben az ő vízhálózati üzemük javította a vízvezetéket. Az út helyreállítása ezután a téli időjárás miatt – ideiglenesen – csak betonnal készült el.

Fotó: Matey István

A terv szerint az aszfalt­üzemek megnyitása után aszfalttal burkolták volna le a területet. A hideg idő és a nem szakszerű betonozás miatt azonban az ideiglenes burkolat sajnos nem bírta ki tavaszig.

Pár nap múlva jó lesz

Ányos József válaszából kiderült, hogy ugyanakkor ebben az évben olyan út-helyreállító céggel szerződtek, amely ilyen időjárási körülmények között is képes aszfalttal javítani.

A Napló jelzése nyomán most nekik szólnak, így a remények szerint pár nap múlva rendes, jó minőségű burkolatot kaphat a Sillye Gábor utca érintett szakasza.

OCs


[related-post post_id="3753354"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!