Debrecen hírei

2013.01.04. 11:22

Így búcsúztatta az óévet Debrecen - Nagy fotók!

Debrecen - Az óévtől a világon mindenütt zajosan, jókedvvel búcsúznak az emberek, még azok is, akiknek nem volt szerencsés évük.

Debrecen - Az óévtől a világon mindenütt zajosan, jókedvvel búcsúznak az emberek, még azok is, akiknek nem volt szerencsés évük.

Ők abban a reményben fújják a dudát, robbantják a petárdát, keltik a vidám zsivajt, hogy a következő év jobb lesz. Ahány ország, annyiféle szokás. De változnak a szokások városonként és koronként is. Lám, mint az egykori felvétel is tanúsítja, Magyarhonban valaha a kéményseprő volt az évforduló egyik szimbóluma. Egyes helyeken házról házra jártak boldog újévet köszönteni, s hozták a friss újévi naptárt, meg a szerencsét. Ám a szakma a távfűtés korában lassan kihal, s a kistelepülésekre szorul vissza. A szilveszteri-újévi forduló hagyományos jelképes eledele a sült malac, citrommal a szájában, itala a pezsgő. Ezekben vélhetőleg most sem volt hiány, noha a sertésállomány erősen megcsappant. Meg a lóállomány is. De nem emiatt maradt el az egykori betyáros attrakció Debrecenben, amikor még ló is bevonult a szilveszterező közönség közé a Hungária vendéglőben.

Az újév a számvetés ideje is, mérleget vonnak a cégek, a vállalatok. Megválasztják a legjobb sportolókat nemzetközi, országos és helyi szinten. Egyesek fogadalmat tesznek: fogyókúrába kezdenek, leszoknak a dohányzásról, egy cseppet sem isznak húsvétig, stb. De akinek újév első napján dolga vagy programja van, az már szilveszterkor is színjózanul hallgatta a köszöntőket.

HBN-BE

A nagyobb felbontásért kattintson a fotókra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!