Debrecen hírei

2012.05.31. 18:16

Herczeg a BL-be és az EL-be is elvezette a DVSC-t, ma szurkol, hogy ismét sikerüljön

Labdarúgás. Nincs még egy hete, hogy a DVSC-Teva futballistái maguk mögött hagyták a szezont, amelyet veretlenül nyertek meg a bajnokságot és a Magyar Kupa-sorozatot tekintve is.

Labdarúgás. Nincs még egy hete, hogy a DVSC-Teva futballistái maguk mögött hagyták a szezont, amelyet veretlenül nyertek meg a bajnokságot és a Magyar Kupa-sorozatot tekintve is. A nem mindennapi teljesítményt sorozatunkban a Loki korábbi szakvezetői kommentálják, ezúttal a 2010-ben leköszönt sikeredző, Herczeg András fejtette ki véleményét a gárdáról.

 

Mentális erő

- Először is gratulálni szeretnék a csapatnak, csodás idényt produkáltak - kezdte mondanivalóját az ötvenöt esztendős tréner, aki jelenleg a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője. - Összehasonlítani azonban nem szeretném a mostaniakat a korábbi évek bajnokcsapataival, hiszen ha egy együttes bármelyik évben az élen végez, akkor nyilvánvalóan kiemelkedik a mezőnyből. Rangsorolni tehát fölösleges a debreceni aranyérmes gárdákat. Amivel a Loki idén az ellenfelek fölé nőtt, az véleményem szerint az, hogy nagyon egységessé kovácsolódott a társaság, ugyanakkor vannak a keretben bőven olyan labdarúgók, akik egyénileg is képesek eldönteni egy-egy mérkőzés sorsát. Az is sokat számít, hogy sokan már több éve együtt játszanak, ugyanakkor a fiatalokat is remekül sikerült beilleszteni - ecsetelte Herczeg.

- Hogy meglepett-e a gárda kiváló szereplése? Nagyon szurkoltam és bíztam benne, hogy a csapat ezúttal is harcban lesz az első helyért, de egy veretlenül lejátszott szezont nem lehet előzetesen elvárni, ez hatalmas eredmény! Nagyon meggyőző volt a társaság a rangadókon is, oda-vissza verte a legnagyobb riválisokat, ami a mentális erejüket is jól mutatja.

 

Képesek rá

Herczeg Andrással 2009-ben a Bajnokok Ligája főtáblájára, 2010-ben pedig az Európa Liga csoportkörébe jutott el a Loki. Képesek lehetnek erre az idei bajnokok is? - Sok mindennek össze kell jönnie ehhez - például kedvező sorsolás, csúcsforma a selejtezők meccsein -, de a csapatot képesnek tartom arra, hogy kiharcolja valamelyik sorozatban a csoportkört. Kívánom, hogy összejöjjön nekik! - tette hozzá a szakember. HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!