Bulvár

2018.12.22. 18:29

A humor színpadán

Budapest - Óriási ajándékkal köszöntötték a kollégái Hadházi Lászlót.

Budapest - Óriási ajándékkal köszöntötték a kollégái Hadházi Lászlót.

A debreceni születésű humorista egy stand-upot követően felkonferálta a következő fellépőt, ám – legnagyobb meglepetésére – nem Aranyosi Péter jött be, hanem Litkai Gergely. Őt követte két fiatal, akik egy hatalmas önarcképet cipeltek Hadháziról, ami körbe vörös szegfűvel volt borítva. Litkai azért érkezett, hogy köszöntse a humoristát, aki 30 éve kezdte pályafutását. A Dumaszínház szakmai vezetője többek között az alábbi szavakkal magasztalta az ünnepeltet. – A művész úr 30 éve van a színpadon és legalább olyan nehéz ez, mint hét év Tibetben vagy száz év magány, esetleg 70 kiló bazalt – áradozott kollégájáról Litkai Gergely. Majd még finoman hozzátette: – Ő egy két lábon járó Stan és Pan, a téglási „bokáccsó” (Giovanni Boccaccio olasz író, költő és humanista – a szerk.) és disznótorok Ben Stillere.

Télapóval kezdődött

Az előadás után készítettek Hadházi Lászlóval egy interjút, amiben humoros énjének kezdeti kibontakozásáról faggatták. – Jobban izgultam, annak idején, mint a mostani fellépések előtt, de egyébként váratlanul indult a karrierem. 1988-ban a barátom azt mondta, csináljunk mikulásműsorokat, amiben két gitárral énekelünk. Mondtam, jó, és amint bejött a Mikulás, kicsit énekeltünk aztán továbbmentünk. Két nap alatt kerestünk egy havi fizetést, háromezer forintot – mesélte tömören a Karinthy-gyűrűs humorista.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!