Bulvár

2018.02.05. 14:26

F1: a rajtrácslányoknak befellegzett?

Budapest - A döntést nem fogadja osztatlan egyetértés, kérdés, hogy mit szólnak ehhez maguk a szereplők.

Budapest - A döntést nem fogadja osztatlan egyetértés, kérdés, hogy mit szólnak ehhez maguk a szereplők.

A Liberty Media már sokfajta változtatást végrehajtott a Forma-1-ben, de a nagy áttörésre még várnunk kell. Két hónappal a 2018-as szezon kezdete előtt egyre több újítás tervezete jut el hozzánk. Mivel amerikai vállalatról van szó, az észak-amerikai versenysorozatok jellemzőit próbálják átültetni a Forma-1-be. Tervbe vették a 15 óra 10 perces kezdést, az eddigi 14 órás helyett. A másik újdonság a zenés betétek bejátszása lenne a verseny bizonyos pillanataiban. Egyelőre vegyes fogadtatásra leltek ezek az ötletek, pedig a megvalósításuk igencsak reális. Ami viszont biztos, az az, hogy a 2018-as Forma-1-es világbajnokság futamain és azok betétfutamain eltűnnek a rajtrácslányok.

Elavult volna?

Ez a gyakorlat évtizedek óta létezik ebben a versenysorozatban, de az új tulajdonosok elavultnak tartották, ami ráadásul szerintük összeegyeztethetetlen a márka értékével. Véleményük szerint a rajtrács arra való, hogy a vendégek és különböző fellépők színesítsék a versenyhétvége történéseit, emellett a promóterek és együttműködő partnerek bemutathassák magukat, termékeiket és magát a rendező országot. Mindenek­előtt érdemes leszögezni, hogy a világ különböző részein jelentősen eltérnek az arányok abban a kérdésben, hogy milyen munkakör számít sértőnek, kellemetlennek vagy éppen megalázónak egy nő számára, és mi az, amit minden előítélet nélkül elvállalhat.

Nem lesz eltárgyiasítás

Az utóbbi hónapokban a nyugati országokban, főként Észak-Amerikában és Nyugat-Európában változott meg ennek a megítélése, és a nők „tárgyiasítása”, látványelemként való használata, azaz sok esetben már modellként való foglalkoztatása is vitákat generál – írja a formula.hu.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!