Bulvár, celeb

2017.04.28. 07:38

Eláruljuk, melyek a legveszélyesebb és legbiztonságosabb helyek 7 közlekedési eszközön

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezután kétszer is meggondolja, hova üljön a buszon, vagy akár az autóban. 

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezután kétszer is meggondolja, hova üljön a buszon, vagy akár az autóban. 

Autó:

Biztonságos ülés: A sofőr mögötti, illetve a középső ülés, bizonyított tény, hogy ezek a helyek roncsolódnak a legkevésbé egy frontális ütközés esetén.

Veszélyes ülés: Az anyósülés, mivel egy ütközés során a volán mögött ülő személy reflexből úgy tekeri a kormányt, hogy saját magát védje.

Minibusz:

Biztonságos ülés: Akik menetiránynak háttal utaznak, azoknak kevesebb az esélyük arra, hogy egy ütközés során beüssék a fejüket egy másik székbe.

Veszélyes ülés: Az ablak, illetve az ajtó melletti helyek, mivel az üveg sérülést okozhat, valamint ugyanúgy, mint az autó esetében, nem a legjobb döntés a sofőr mellett helyet foglalni.

Trolibusz:

Biztonságos ülés: Mindenképp a jobb oldalt válasszuk, és lehetőleg a menetiránynak háttal üljünk. A középen lehelyezkedő ülések kifejezetten biztonságosnak számítanak.

Veszélyes ülés: Ahogy a minibusz esetében, itt is kerüljük az ajtó, illetve az ablak melletti helyeket.

Busz:

Biztonságos ülés: A jobb oldali ülések, mert azok távolabb esnek a forgalomtól az úton.

Veszélyes ülés: Az első sorok, mivel ütközés esetén a szélvédőn becsapódhatnak a tárgyak. Nem tanácsos itt sem ablak, vagy ajtó mellé ülni az üvegszilánkok miatt, illetve a leghátsó helyek sem a legjobbak, mivel egy hátulról történő ütközés során itt sérülhetünk meg leginkább.

Vonat:

Biztonságos ülés: A legjobb, ha olyan kocsiba ülünk, amely a vonat közepén található, egy baleset esetén ugyanis mindig az első, vagy az utolsó vagonok sérülnek.

Veszélyes ülés: Az utazás irányába néző ülések.

Hajó:

Biztonságos ülés: A fedélzet, illetve a felső kabinok, mivel ezek később süllyednek el.

Veszélyes ülés: Az alsó kabinok, amelyek hamarabb megtelnek vízzel.

Repülőgép:

A szakértők nem értenek egyet abban, hogy melyik a repülő legbiztonságosabb és legveszélyesebb pontja, ugyanakkor a legtöbben közölük úgy véli, hogy a gép hátsó részében utazni kevésbé veszélyes.


A 2015-ös dízelbotrány elképesztő következményekkel járt a Volkswagenre nézve. A csalást elismerő német gyártó megállapodott arról, hogy vagy visszavásárolja, vagy megjavítja a hibás autókat, és kártérítést fizet a becsapott vevőknek. Felvetődött azonban a kérdés, mi történik azokkal a kocsikkal, amelyeket visszavesz a cég?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!