Bulvár, celeb

2015.02.08. 18:50

Hódít a kókusz a sztárok közt

Debrecen - Külsőleg és belsőleg is jótékony hatású az egzotikus termés.

Debrecen - Külsőleg és belsőleg is jótékony hatású az egzotikus termés.

A kókuszdió nagyon tápláló: számos vitamint (C, E, B1, B6, stb), ásványi anyagot és rostot tartalmaz. A kozmetikai ipar a benne levő értékes zsírok miatt használja előszeretettel, mert számos módon fejt ki jótékony hatást a bőrre és hajra. Így például gyorsítja a bőr hámosodási folyamatait (vagyis sérülés esetén gyógyulását), gombaölő és antibakteriális hatású, gyulladásgátló, fehérjeforrás a hajnak, és fényvédő is (ami talán nem meglepő ha belegondolunk, hogy a trópusokon terem).

A Napvándor Publishing közleménye szerint a kókuszos szépségápolás ma igen népszerű a sztárok világában: modellek, színészek, énekesek egyaránt esküsznek a „csodagyümölcsre”, használják szépségük és egészségük megőrzésére a kókuszolajat vagy a gyümölcs egyéb részeit.

Mindy Kaling kedvence a kókuszos hajpakolás, melyet felmelegített kókuszolajjal végez. A felkenés után törölközőbe csavarja haját, amitől az csodálatosan fénylő lesz. Blake Lively a hajvégeit keni be a csodagyümölcs nedvével, ami így nem szárad ki a sampontól. Angelina Jolie minden napját müzlivel és kókuszolajjal kezdi, Miranda Kerr naponta legalább négy kanállal fogyaszt a zsiradékból.

A hajápolásra egyébként a profik is ajánlják a kókuszt. James Pecis, amerikai haj­stylist, aki rengeteg színész és modell hajkoronájáért „felelős”, kókuszos ápolást ajánl ügyfeleinek, különösen göndör haj esetén, de napégés ellen is csodaszernek tartja azt.

Kourtney Kardashian szerint a kókusz gyorsítja az anyagcserét és csökkenti a cukor iránti sóvárgást, továbbá kisimítja a ráncokat. Az erősebbik nem tagjai közül pedig Channing Tatum felesége terhessége idején alkalmazott kókuszolajos masszást a felesleges csíkok megjelenése ellen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!