Bulvár, celeb

2008.04.27. 18:58

Szépség: korhatár nélkül

<p>A média illúziókat kelt, és ez viszi félre az értékrendet – Szily Nóra szerint. Változtatni kell azon a nézeten, hogy a nő csak „fél életén át” értékes.<BR /></p>

Elérhetetlen ideálokat hajszol ma a nők többsége. A magazinokban, a televíziókban csupa fiatal, gyönyörű lány tetszeleg - sajnos sokszor nem természetes szépséggel - mondta a Naplónak  Szily Nóra újságíró, televíziós műsorvezető.

– Nem a fiatalság ellen beszélek. Azt szeretném, ha a 40 feletti nők is megtalálnák a helyüket.
A 45 év felettiek  91 százaléka fiatalabbnak érzi magát annál, mint amilyen „öregnek” tartja a társadalom.
A valódi szépség szerintem abban rejlik, ha az ember harmóniában él önmagával. Persze egyetlen korosztály sem legyinthet arra, hogy néz ki: mindenkinek tennie kell a szépségért.

Az a kép, amelyet a média sugall a nőkről, legtöbb esetben hazudik: elég, ha a televíziót, a reklámokat nézzük. Elgondolkodtató az a tanulmány, amelyik rávilágít, hogy ma a televízió helye ott van a lakásokban, ahol korábban, évezredeken keresztül a házi oltár állt.

Harmónia, békesség, melegség

- Egy nő igenis legyen büszke a korára!
Az évek sok-sok tapasztalattal teszik gazdagabbá a nőket. Az embereknek meg kell tanulniuk másképp kezelni a vizuális információkat.
Ha egy 50-es háziasszony nézi otthon a televíziót, csupa fiatal, tökéletesnek tűnő nővel találkozik a képernyőn, akik nem jelenthetnek referenciát.

Ha Endrei Judittal is találkoznának, talán más lenne, hisz példát láthatnának arra, hogy érett nőként is lehet sugárzó valaki.

Magyarországon szinte nincs is 40 feletti nő, aki képernyőn van.
Változtatni kell azon a nézeten, hogy a nő csak „fél életén át” értékes.
A szépség nem ismer korhatárt. A szépség valójában belső harmónia, békesség, melegség – mondta Szily Nóra.

Ma a fogyasztói társadalom diktálja a normát. A 21. század üzenete, hogy ne fogadd el a tested.
Vegyél ezt, egyél azt, és fiatal maradhatsz, ami az egyetlen garancia a sikerre – a lényeg, hogy költs! Egy kamasz számára egy érett nő idősnek látszik – ez természetes, de egy társadalmat nem irányíthatnak kamasz-képzetek! - tette hozzá.
- J. G. -

A személyiség mélyén

- Ami nagyon fontos: tenni kell magunkért - folytatta Szily Nóra. - Könyvem, amelynek címe Ők, a nők - A szépség nem ismer korhatárt, ezt a kérdéskört járja körül. 35 ismert nővel és férfival készítettem interjút. Mindegyikőjüknek feltettem a kérdést, hogy hogyan élik meg az idősödést. A válaszok egyértelműek: a lényeg nem kívül, a kontúrokban lakik, hanem bent, a személyiség mélyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!