Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.01.06. 08:18

A természet erejével is tehetünk a szépségért

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tippek szépészeti beavatkozások után – vagy azok helyett.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tippek szépészeti beavatkozások után – vagy azok helyett.

A metszett sebek környékén a test természetes reakciójának köszönhetően felszaporodnak a pigmentsejtek, emiatt, ha valaki egy-egy beavatkozás után megfelelő fényvédelem nélkül, túl hamar napra megy, az adott terület pigmentálódhat, örökre barna folt maradhat a seb körül.

A hegyi árnika használatával a naptól, szoláriumtól való tartózkodás időszaka jelentősen lerövidíthető – olvasható abban a közleményben, melyben dr. Simon-Fiala Ágnes homeopata orvos elárulta, hogy melyek azok a szerek, amelyek segítségével a szépészeti beavatkozások mellékhatásait csökkenthetjük, és néhány olyan titkos fegyverről is lerántotta a leplet, amelyekkel kíméletesen, biztonságosan, drasztikus beavatkozások nélkül is tehetünk szépségünkért.

Ha valaki sebészkés alá fekszik, vagy komolyabb szépészeti beavatkozás mellett teszi le a voksát, akkor előtte néhány növényi homeopátiás alapanyagot nem árt megismernie, amelyeket gyakran használnak a nehéz gyógyulási időszak megkönnyítésére, árulta el dr. Simon-Fiala Ágnes homeopata orvos „A természet a szépségipar szolgálatában” című sajtóközleményben.

Ebből kiderül, hogy a hegyi árnika régi csodaszer a hegek ellen, bármilyen szépészeti műtét után elősegíti a hegesedés mentes sebgyógyulást, csökkenti a fájdalmat, a véraláfutások mennyiségét. Az elpattant hajszálereket is villámgyorsan gyógyítja, nyom nélkül. A rozaceás bőrt is ápolja. A sebek szakértője a kerti szarkaláb, melyet a késsel vágott vagy műtéti sebszélek szebb, gyorsabb, kevesebb fájdalommal járó gyógyulása céljából 2–3 héten keresztül érdemes használni.

A szép mosolyért

Amennyiben kevésbé drasztikus lépésre szánjuk magunkat, a kapcsos korpafű ősi növény lehet a megoldás, mely ekcémára, vagy nagyon száraz bőrre ajánlott. Azok számára, akik korán öregszenek, bőrük száraz, sápadt, vízhiányos, igazi csodaszer lehet egy 3 hetes kúra esetén.

A C-vitamin nemcsak egészségünk, de szépségünk megőrzése szempontjából is fontos. A csipkebogyó például magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segít megelőzni a fogínyvérzést.

Ahhoz, hogy jótékony hatása a legjobban érvényesüljön, előző este kell beáztatni a bogyókat meleg, de nem forró vízbe. Ez az úgynevezett dekantálás folyamata.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!