Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.08. 13:20

Nincs több utcai piálás

<p>Ózd - Augusztus elsejétől tiltott lesz és ezzel együtt büntetendő a közterületen való italozás – tudtuk meg Fodor Gábortól, az Ózdi Közterületfelügyelet vezetőjétől.</p>

Az ózdi képviselő-testület ugyanis helyi rendeletet módosított, amely szabályozza a városban az alkoholfogyasztást. Nagyobb rendezvények alkalmával természetesen vannak kivételek, de a hétköznapokon és a szimpla hétvégéken csupán a vendéglátóhelyen lehet alkoholtartalmú italt fogyasztani.

Fodor Gábor ugyanakkor elárulta: természetesen némi türelmi idő lesz, de hamarosan a közterület felügyelet munkatársai alkalmazni fogják a megváltozott helyi rendeletet. Vannak a városban bizonyos gócpontok, amelyet fokozottan is ellenőrizni fognak, és adott esetben a rendőrség segítségét is kérik az intézkedés során az ellenőrök.

3-50 ezerig

Akit közterületen alkoholfogyasztáson érnek, nem jár jól. Akár rögtön büntetni lehet majd, a kiszabható bírság mértéke 3-50 ezer forintig terjed. A megbízott vezető ugyanakkor azt is elárulta: ezzel a szigorított ellenőrzéssel a város értékeit is védeni kívánják, mert számtalanszor előfordult, hogy az ittas egyének rongálnak, értékeket tesznek tönkre, békés járó kelőkbe kötnek bele. Ennek kívánnak véget vetni hamarosan Ózdon.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!