Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.23. 10:47

Levél Leslytől - megacélozza a szívét

<p>Miskolc - Felkerült a JMB honlapjára, elküldte az Északnak és BOON-nak Lesly (Soós László) azt a levelet, amit a közönségnek és a zenekaroknak írt. Íme a levél, teljes terjedelmében.&#160;<DIA alt="JMB Rockfeszt 2008 - 0. nap - 2008.06.19. I." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/JMB_Rockfeszt_2008___0__nap___2008_06_19__I/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="JMB Rockfeszt 2008 - 0. nap - 2008.06.19. I." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="JMB Rockfeszt 2008 - 0. nap - 2008.06.19. II." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/JMB_Rockfeszt_2008___0__nap___2008_06_19__I_1/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="JMB Rockfeszt 2008 - 0. nap - 2008.06.19. II." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="JMB Rockfeszt 2008 - 1. nap - 2008.06.20." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/JMB_Rockfeszt_2008___1__nap___2008_06_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="JMB Rockfeszt 2008 - 1. nap - 2008.06.20." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Tisztelt Közönség, Tisztelt Zenekarok!

Sajnálattal kellett bejelentenem, hogy a II. JMB Rockfeszt 2008. 06. 19. – 2008. 06. 22.- ig tartó rendezvénye 2 nap után, 2008. 06. 21-án bezárja kapuit.

Hogy miért kellett ennek megtörténnie?

Az egyik befektetőnk, szinte az egyik legnagyobb befektetőnk visszalépett a fesztivál előtt 3 nappal, családi tragédiára hivatkozva. Így nehéz anyagi helyzetbe került a fesztivál.
Továbbá a beszállítómmal sem sikerült megegyezésre jutnom, bárhogyan is szerettem volna. Teljes elzárkózás volt a válasz.

Nem hátráltam meg, nem akartam cserben hagyni a többi támogatómat, és mindazokat, akik addig is mellettem álltak, segítettek, és főleg nem a közönséget, a fesztiválra kilátogatókat Erőmön felül próbáltam véghez vinni, befejezni a fesztivált, de be kellett látnom, hogy a támogató visszalépése, a beszállítómmal való érdemtelen tárgyalás lehetetlen helyzetbe hozott. Kénytelen voltam meghozni ezt a sajnálatos döntést, nem tehettem mást.

A fesztivál lemondása napján minden zenekart felhívtam én, illetve színpadmestereim, és tájékoztattam (tuk) a fesztivál bezárásáról. Mindkét telefonom állandó készenlétben állt, amelyeket több százan hívtak akkor. Minden telefont felvettem, legyen az zenekari tag, vagy fesztivállátogató, vagy akár saját asszisztenseim. Mindenkinek felvettem a telefont, mindenkivel beszéltem, aki akkor elért, mindenkit visszahívtam, akit csak tudtam. A telefonszámomat a honlapon is közzétettem, hogy mindenkinek elérhető legyek.

A fesztivál lemondása napján a fesztivál képviselője a helyszínen, Miskolc-Csanyik-parkban volt, tájékoztatni szerette volna hangosításon keresztül a jelenlévő közönséget a sajnálatos eseményről, de a műszaki stáb erre lehetőséget már nem adott, így a fesztivál képviselője mindenkinek személyesen próbálta, adta át a sajnálatos hírt.

A fesztivál 3. és 4. napján a már kint lévő és még a helyszínre látogató közönségnek az ART színpadon helyi zenekarok közreműködésével fellépési lehetőséget szerveztem a honlapon megjelentetve. A zenekarok lelkesen jelentkeztek is, biztosítva támogatásukat és megértésüket, melyet ezúttal külön megköszönök nekik.

A fesztivál 4 napja helyett 2 napot tudtam megtartani, melyen a fellépők a következők voltak:

0. nap:
BET színpad:

Primitive
Raze To The Ground
Zord
Replika
Depresszió
Subscribe
Avatar

1. nap
BET színpad:
Cooll Head Clan
Mini
Zanzibár
Omen
JMB

PONT FM színpad:
Dopping
Tigris
Flegmadox

HC. Színpad:
Hold On Through All
Slytract
Cadaveres
Idoru
Insane – vendég – Quiritatio (norvég)

JMB Art színpad:
Bárányfelhő
Angel Evil
Overload
Darktempered
Hellomivan

Továbbá:
2. nap:
BET színpad: amatőr zenekarok
Damien
Error
187
Ultrahang
Légy

A.0. napi program (ami ingyenes volt) és az 1. napi program szerint 25 zenekar lépett fel.
Ebből 23 zenekar fel is lépett, kivéve az eredeti kiírástól eltérően a Ladánybene 27, és a Beatrice fellépését már nem tudtam vállalni.

Szeretném külön megköszönni a zenekarok méltányos hozzáállását, kiemelve megértésüket, biztatásukat.
A sok telefon részükről arról győzött meg engem, hogy amit szeretem volna e régióban, az talán megszülethetett volna. A mai nagyon nehéz anyagi helyzetben szerettem volna a lehetetlent, azt, hogy mindenki, aki szereti a rockzenét, ki tudjon látogatni egy rockfesztiválra úgy, hogy érezze, ez a zene neki és érte van, hogy a zene mindenkié, függetlenül az anyagi jóléttől. Azt vallom, hogy a zene mindenkinek jár, mindenkit megillet, kell, hogy legyen valaki, aki ezt elérhetővé teszi mindenki számára. Megpróbáltam, nem csak rajtam múlott, hogy ez így alakult, és nem sikerült most.

De tudom és érzem, hogy mindez nem volt hiába, bármilyen helyzetbe is kerültem, mert a sok bíztatás és megértés arról biztosít, hogy igenis van jövője a rockfesztiválnak itt Miskolcon, igenis az itt élőknek és a fesztiválra kilátogatóknak kell ez a fesztivál, szükségük van rá.
A Majális-Csanyik-park egy gyönyörű környezet, más városból idelátogatók is azt mondták, hogy ez a helyszín igazi fesztiválhelyszín, itt kell, hogy fesztivál legyen.

És még ami nagyon fontos. Sok ember már tudta, hogy vége a fesztiválnak, de mégis kilátogatott a Csanyik-parkba, megnézni azt a helyszínt, ahol már előző nap kint volt, és jól érezte magát. Ezek az emberek tudják és érzik, hogy kell, szükség van itt e gyönyörű környezetben egy fesztiválra, kell, hogy folytatás legyen. Köszönöm nekik e támogatást.

A jegyeket megvásárló közönséget, továbbá a fesztiválon megjelent látogatókat pedig szeretném tájékoztatni, hogy a kártérítésük kidolgozása folyamatban van, melynek részletei hamarosan olvashatóak lesznek a honlapon.
Köszönöm megértésüket és kérem türelmüket.

Tudom és érzem, hogy bár most nem sikerült, de jövő évben igenis sikerülni fog, mellém állnak, és támogatni fognak.
Nem szabad hagyni, hogy ami most elkezdődött, az hiábavaló lett volna.
Gyönyörű környezet, csodás helyszín, Miskolc egyik legszebb ékessége a Csanyik-völgy, igen, alkalmas arra, hogy megrendezésre kerüljön a III. JMB Rock feszt.

Tisztelettel:
Soós László
Jmbprodukcio.com
Főszervező

UI: Göbl Lászlő (Moby Dick) egy idézettel búcsúzott telefonbeszélgetésünk után:
„Acélozd meg a szíved, ne feledd el, ki vagy..”
És Én így teszek.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!