Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.10. 20:45

Virágözön, borok, pálinkák, sajtok

<p>Miskolc - Pénteken délutántól virágözön biorítja a miskolci Erzsébet teret. Nemcsak gyönyörködnmi lehet majd, hanem finom borokat és pálinkákat ízlelni, mangalica- és szürkemarha-húskészítményeket enni, sajtokban tobzódni.</p>

A miskolci Erzsébet térre márciustól decemberig tartó, minden hónap második hétvégéjén megrendezendő gasztronómiai, kézműves, céhes és egyéb témákra épülő sorozatot szervez a Manana Kft. – mondta el a programok sajtófőnöke, Hugli Emese.

Megtudtuk: a cél az, hogy a rendezvénysorozat olyan eseménye legyen Miskolcnak, amely tartalmas és eseménydús programkínálatot nyújt a városlakóknak és a Miskolcra látogatóknak. Az Erzsébet-tér sétálóutca felőli végén fesztiválkapu áll, a tér másik végén pedig színpad.

A tervezett térprogramok: április: virágos hétvége az Erzsébet téren, május: Erzsébet téri majális, június: nyári kocsonyahétvége, július: zenei hétvége az Erzsébet téren, augusztus: avasi bornapok, szeptember: gyógyfüvesek, mézesek, biotermelők és tenyésztők, október: avasi szüret (tokaj-hegyaljai, egri pincészetek), november: mangalica és más hungarikumok, december: Advent az Erzsébet téren. Valamennyi hétvégi (péntek-szombati) rendezvényhez önálló programfüzetet készítenek.

Pénteken és szombaton tehát a virág a főszereplő, amennyiben virágba borul az Erzsébet tér, de azért lesz inni- és ennivaló, plusz zene. Pénteken délután 5-kor strartol a rendezvény, a miskolci Bossa Duó játszik. (Este 8-tól a kubaiak alkotta Latin Combo muzsikál.) Szombaton délelőtt 11-től Bobo és Karcsi bácsi várja közös játékra a gyerekeket, délután 5-től pediog megint szól az élő zene.
Túl ezeken: hazai és külföldi borokat felvonultató pincészetek kínálják a jóféle innivalókat, aki pedig töményebbre vágyik, az márkás pálinkákkal találja szembe magát. Hogy éhen ne maradjanak az erzsébetterezők, finom mangalica- és szürkemarha-húskészítmények között válogathatnak, és akinek ez is kevés, annak ott vannak a sajtok.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!