Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.24. 21:20

Világbajnok íjász is indult az emődi versenyen

<p>Emőd - Nemrégiben – április 19-én - tartotta a Nádi Farkas Íjász Egyesület Tiszaújváros 3D versenyét Emődön, ahol közel százan indultak. Közöttük világbajnok és vb érmes versenyzők is voltak.</p>

Az eseményről illetve az íjász klubról Turi Róbert az egyesület gazdasági vezetője - egyben versenyzője - adott tájékoztatást.

Négy fordulós verseny

- Klubunk idén alakult és székhelye Tiszaújvárosban van – kezdte mondandóját Turi Róbert. - Céljaink: az íjász kultúra ápolása, fiatalok oktatása, bemutatók, versenyek szervezése. Ebben az évben négy fordulós versenyt szervezünk, amelynek első állomása volt a hétvégi viadal. A további három verseny Bükkaranyoson, Tiszaújvárosban és Harsányban lesz.

A sportember elmondta még a verseny érdekességét, miszerint nem a hagyományos két, hanem három dimenziós vagyis élethű célokra (medve, őz szarvas, vaddisznó) kellett lőni. A célok gumiból és polifoam anyagból készültek.

Sikeres rendezés

A klub gazdasági vezetője elmondta, hogy a viadalon közel száz induló volt. Azért csak ennyi mert egész nap szakadt az eső, így néhányan lemondták a versenyt.
- A szervezésben és rendezésben Emődről Ambrus Sándor, Szűcs Gyula és jómagam vettünk részt – ecsetelte Turi Róbert. - Segített még a zökkenőmentes lebonyolításban a klub elnöke Baló Attila is Kesznyétenből és Csillik Péter Polgárról. A versenyre érkeztek íjászok többek között Kecskemétről, Budapestről, Hatvanból, Egerből, Szihalomból, Emődről, Tiszaújvárosból, Sajópetriből és Debrecenből is. Valamennyien elégedetten távoztak, dicsérték a rendezést.

Világbajnok a mezőnyben

A Nádi Farkasok büszkék arra, hogy bemutatkozó versenyükön indult korábbi világbajnok és VB bronzérmes is Polgári Zsolt és Hütter Attila személyében.
A versenyen 20 cél volt 5-50 méter távolságban. Célonként 2 lövést lehetett végrehajtani. Versenyszámok:

Íjak szerint: Csigás vadászirányzékkal, csigás cu, csigás irányzék nélkül, olimpiai, tradícionális, longbow, vadászreflex, számszeríj.
Korcsoport szerint: Senior (50 év felett), felnőtt (18-50 év), ifi (14-18 éves korig), gyermek (10-14 éves korig), Mini (10 év alatt).

Az emődi off-road pálya mögött kijelölt területen megrendezett viadalt Emőd város polgármestere Lehóczky István nyitotta meg. A szervezők köszönik a segítsége Emőd város önkormányzatának és minden támogató vállalkozónak.
Akik kíváncsiak a klubra netán be akarnak kapcsolódni a tevékenységébe megnézhetik a honlapjukat a http://www.nadifarkas.extra.hu/ címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!