Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.10. 14:55

Nem titok többé a teresedés Miskolcon

<p>Miskolc - Dr. Simon Gábor MSZP-s országgyűlési képviselő, a miskolci MSZP-frakció vezetője pénteken szerkesztőségünk vendége lesz. Részletekkel szolgál arról a teresedésről, ami eddig titok volt.</p>

Dr. Simon Gábor MSZP-s országgyűlési képviselő, a miskolci MSZP-frakció vezetője pénteken szerkesztőségünk vendége lesz. Beszél majd arról, hogy mi Miskolc álláspontja "MVM-ügyben" – változatlan, a város ragaszkodik jogaihoz, ahhoz, hogy tulajdonosa legyen a Fűtőműnek –, illetve, hogy reagált-e a Magyar Villamos Művek a kormány határozott felszólítására. (Arra, hogy ha egy magáncég érdeke nem egyezik egy városéval, akkor az utóbbi javára kell dönteni. Tehát: arra ösztökéli az MVM-et, ne folytassa tovább Miskolc-ellenes ténykedését.) Mit vár dr. Simon Gábor az MVM-től, annak vezetésétől? Ezt is megtudjuk.

A másik téma, amelyben megosztja olvasóinkkal információit: a villamosprojekthez kapcsolódó teresedés. Megírtuk, hogy az 1-es villamos végállomása után az Árpád utca egy szakaszon – sokak véleménye szerint – szűk keresztmetszetként akadálya lesz a normális forgalomnak.

Erre jó ideig nem érkezett érdemi reagálás se az önkormányzattól, se a közlekedési vállalattól. Az ok: nem akarták idő előtt publikussá tenni a terv azon részét, amely arról szól, hogy ott igenis kiszélesítik az utat. Nem akarták "felverni" annak a néhány ingatlannak az árát, amelyet az útszélesítés érint.
Sőt! Vargha Tibor, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője, a villamosprojekt önkormányzati biztosa némileg "rejtélyesen" fogalmazva azt válaszolta az útszélesítéssel kapcsolatos kérdésünkre, amelyben azt firtattuk: teresedés lesz-e? Azt mondta: a villamosprojekt kapcsán nem lesz.
Nos: nem a villamosprojekt részeként – nem abból a pénzből –, de lesz ott teresedés. Immár ez se titok. Részletek: pénteken.
SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!