Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.13. 09:36

Folytatódik a halottkeresés Tolcsván

<p>Vojnár László Tolcsva polgármestere vasárnap reggel, röviddel ezelőtt arról tájékoztatott, hogy kilenc óra után ismét nagy erőkkel kezdik meg a még pénteken este a Tolcsva patak által elsodort asszonyt.&#160;&#160;<DIA alt="Keresik az eltűnt nőt Tolcsván 2008.04.13." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Keresik_az_elt__369_nt_n__337_t_Tolcsv_n_20/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Keresik az eltűnt nőt Tolcsván 2008.04.13." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Tolcsván folytatják a keresést 2007.04.12." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tolcsv_n_folytatj_k_a_keres_st_2007_04_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tolcsván folytatják a keresést 2007.04.12." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/keresik-az-eltunt-not-tolcsvan.AVI/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

15:30 - A Bodrog torkolatánál járnak a keresők

A Bodrog torkolatáig értek le a speciális mentők a vasárnap délelőtt megkezdett kutatás során. Lehóczki László, a Spiderek frontembere arról tájékoztatott, hogy a víz jelentős mértékben apadt. A Bodrog torkolata előtt van körülbelül egy egy kilométeres szakasz, amelyben rengeteg uszadékfa található, ezt nézik át alaposan sötétedésig. Itt lehet még remény, hogy esetleg fennakadhatott a szerencsétlenül járt nő holtteste, ha nem, akkor már minden bizonnyal a Bodrogba sodródott. Ezzel a szakasszal a mai nap folyamán nagy valószínűséggel végezni tudnak.


9:30 - Megérkeztek a búvárok

A Miskolci Speciális Mentőket megerősítve megérkezek Tolcsvára Szolnokról, Nyíregyházáról, Debrecenből és Budapestről a KARISZ csoportok búvárai, mintegy 20 fő. Lehóczki László a Spiderek frontembere elmondta, hogy terv szerint Tolcsván a beesés helyén indulnak el a patakmederben a búvárok és kutatják át a vizet egészen a Bodrog torkolatáig amennyiben addig nem járnak eredménnyel.
Vojnár László Tolcsva polgármestere azt mondta, hogy a speciális mentők mellett 30 helyi, polgárőrök, civilek, rendőrök és rokonok is segítik a kutatást.


Vojnár László egyeztetett Lehóczki Lászlóval a Spider Miskolci Speciális mentők frontemberével és megtudták, hogy speciális mentők az ország más tájárol ( például Szolnokról ) is érkeznek és buvárokat is bevetnek a kutatásba. Helyből pedig a polgárőrök, rendőrök, civilek és az áldozattá vált asszony hozzátartozói vesznek részt a keresésben. A polgármester elmondása szerint tegnaphoz képest mintegy harminc centiméterrel apadt a patak vizszintje.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!