boon-sportoldal

2012.07.26. 16:54

London 2012 - Tűzriadó miatt kiürítették az olimpiai park bevásárlóközpontját

London, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Tűzriadó miatt több ezer embert evakuáltak csütörtökön a kelet-londoni olimpiai park bevásárlóközpontjából; a riasztás csak néhány percig tartott.

London, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Tűzriadó miatt több ezer embert evakuáltak csütörtökön a kelet-londoni olimpiai park bevásárlóközpontjából; a riasztás csak néhány percig tartott.A Stratford városrész olimpiai komplexuma mellett a Westfield plázahálózat a világ egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontját építette fel. Ennek éttermi negyedében szólalt meg a tűzriadó, ami egyben alkalmat adott a péntek este kezdődő olimpia biztonsági készültségének első "éles" próbájára is.

A BBC beszámolója szerint a bevásárlóközpontban tartózkodó több ezer vásárlót néhány perc alatt sikerült a szabadba terelni. A tűzoltók helyszíni vizsgálata megállapította, hogy nem történt tűzeset, és a riasztást rövid idő múlva lefújták.

A londoni olimpiai játékok biztonságára a Scotland Yard és az elhárító szolgálatok mellett a brit hadsereg másfél hadosztálynyi - csaknem 15 ezer - katonája ügyel. A készültség szintjét jelzi, hogy London egyes városrészeibe légvédelmi rakétaütegeket is telepítettek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!