boon-sportoldal

2008.06.13. 13:31

A döntés joga visszaszáll Zemplénre

<p>Továbbra sincs bajnok a labdarúgó megyei III. osztály Zemplén csoportjában, de annyi biztosnak látszik, nem a pályán fog eldőlni, ki nyeri az aranyérmet és a jogot a megye kettőben való indulásra.</p>

A labdarúgó megyei III. osztály Zemplén csoportjában az utolsó előtti fordulóban a vihar miatt félbeszakadt a GyörgytarlóFüzér mérkőzés. Ekkor 3-3 volt a mérkőzés állása. Mindössze pár perc volt hátra a meccsből a vihar megérkeztekor. A kényszerű szünetben valaki megütötte a vendégek egyik játékosát, emiatt amikor a játékvezető a mérkőzés folytatására szólította a csapatokat, a füzériek már nem voltak hajlandóak kiállni – tudtuk meg Vitányi Mihálytól, a csoport vezetőjétől.
Első fokon a csoport fegyelmi bizottsága újrajátszást rendelt el.

Ezt mindkét csapat megfellebbezte. A györgytarlóiak azért, mert a Füzér nem állt ki, a füzériek azért, mert szerintük a verekedés miatt nem lehetett folytatni a meccset. A fellebbviteli bizottság csütörtöki ülésén úgy döntött, újrajátszásról szó sem lehet és várhatóan visszaadja az ügyet a Zemplén csoport fegyelmi bizottságának.

A bizottság három dolgot tehet:

1. vagy helyben hagyja a pályán elért eredményt és akkor a Györgytarló a bajnok.
2. Miután a füzériek a játékvezető felszólítására sem voltak hajlandóak folytatni a meccset, ezért a Györgytarló kapja a három pontot és ekkor a Györgytarló a bajnok.
3. Miután megütötték a vendégek egyik játékosát, a Füzér kapja a három pontot és ekkor a Karcsa a bajnok.
Az idő azért sürget, mert bármilyen ítélet születik, valaki megfellebbezi az ítéletet, így az ügy hosszú hetekig is elhúzódhat. A labdarúgó megyei III. osztály nevezési határideje pedig 2008. július 7.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!