Autóbaleset, lángoló temető, felgyulladt épületek adtak munkát a megye tűzoltóinak

Autóbaleset, lángoló temető, felgyulladt épületek adtak munkát a megye tűzoltóinak
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Az elmúlt hétvégén a legtöbbször avartűz miatt riasztották a megye hivatásos és önkormányzati tűzoltóit is.

Péntek délelőtt érkezett a bejelentés miszerint egy személygépkocsi motortere füstölni kezdett a 4-es számú főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakaszán. A fürdőváros hivatásos tűzoltói a helyszínre érkezve megállapították, hogy a füstölést az autó motorjának túlmelegedése okozza, ezért feszültségmentesítették a járművet, majd átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, mely során szivárgást nem tapasztaltak.

Néhány órával később a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották egy autóbalesethez. Ekkor Bocskaikertben, a Debreceni utcában karambolozott két személygépkocsi, amiket a tűzoltók feszültségmentesítettek, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszerét. A balesetben három személy volt érintett, közülük egy ember szenvedett könnyű sérüléseket.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ©

Erdő aljnövényzete kapott lángra péntek délután Nyíradony-Aradványpuszta térségében. A tíz négyzetméteren égő elszáradt vegetációt, a nyíradonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Ezzel szinte egy Hajdúböszörmény külterületén, a Homokkert dűlőben is lángra kapott a száraz avar és gaz. A helyi hivatásos tűzoltók itt is egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A leégett terület nagysága elérte a háromszáz négyzetmétert. A koraesti órákban Nyíradony külterületén és Balmazújvároson a temetőben fogott tüzet a száraz avar. A települések tűzoltóinak ezekben az esetekben is egy vízsugárra és kéziszerszámokra volt szükségük a lángok megfékezéséhez.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület tetőszerkezete péntek kora este Álmosdon, a Zrínyi utcában. A lángokat, amik a lakóépületre is átterjedtek, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjainak, a létavértesi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltóknak két vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült megfékezni, valamint egy 11,5 kilogrammos pb-gázpalackot is kihoztak az épületből, amit nem ért hőhatás. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A szombati nap folyamán is több esetben riasztották a tűzoltókat avartűz miatt. Hajdúsámsonban, az Irinyi utcában a debreceni hivatásos tűzoltóknak, erdő aljnövényzetét veszélyeztető avartüzet kellett egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezni. Néhány órával később a balmazújvárosi és a létavértesi önkormányzati tűzoltókat is vegetációtűzhöz riasztották. Előbbieknek Balmazújvároson, a Soós Imre utcában, míg utóbbiaknak Monostorpályiban, az Ady Endre utcában kellett az égő avart egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltani.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ©

Szemetet és háztartási hulladékot égettek engedély nélkül egy családi ház udvarán, tegnap délelőtt Hajdúsámsonban, az Iskola utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók felszólítására, a tulajdonos a tüzet eloltotta.

Olajsütő kapott lángra egy gyorsétteremben tegnap délután Derecskén, a Köztársaság utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy porral oltóval a tüzet eloltották és egy vízsugárral a tűz környezetét visszahűtötték.

Elesett és nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Balmazújvároson, a Dózsa György utcában tegnap este. A hozzá érkező mentőknek, a beteg mozgatásában nyújtottak segítséget a helyi önkormányzati tűzoltók.

Teljes terjedelmében égett egy közel húsz négyzetméter alapterületű, lakóingatlannak használt melléképület Debrecenben, a Jonatán utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a riasztást követően azonnal a helyszínre siettek, ahol egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az este során személyi sérülés nem történt, és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Bocskaikert.
HAON.HU


hirdetés