Nemzetközileg körözött rablót is fogtak a hajdú-bihari rendőrök

Akt.:
Nemzetközileg körözött rablót is fogtak a hajdú-bihari rendőrök
© Illusztráció: Matey István
Hajdú-Bihar – Fegyveres rablás miatt nemzetközileg körözött férfi akadt a biharkeresztesi rendőrök hálójába csütörtökön reggel. A moldáv férfi az ártándi határátkelőhelyen kívánt hazánkba lépni, de az ellenőrzésnél kiderült, hogy ellene az Interpol orosz irodája nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A 39 éves férfit elfogták, majd előállították, további sorsáról a Fővárosi Törvényszék dönt majd.

A határok közelében volt még tennivaló: Nyírábrány külterületén szeptember 21-én 3 óra 50 perc körül a rendőrök elfogtak három külföldit. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen van Magyarországon. Mindhárman iraki állampolgárnak vallották magukat.

Megyénk rendőreinek több közlekedési balesetnél segítséget kellett nyújtania, így reggel kilenc órakor a Hajdúdorog és Hajdúböszörmény között történtnél is, ahol letért az úttestről, kukoricatáblába csúszott, többször megpördült majd felborult egy személygépkocsi. A mentők az autó vezetőjét kórházba szállították.

Ott voltak 16 az egyenruhások 16 óra körül Nádudvaron, a Fő úton is. A Kabai út felől a Gutenberg utca irányába haladó autós a kijelölt gyalogátkelőhelyre lelépő gyereknek nem adott elsőbbséget és elütötte. A baleset során a kislány könnyű sérüléseket szenvedett.
A mentők kórházba szállították, ez egy volt a 170 riasztásból, amellyel a megye mentőinek segítségét kérték.

rafutasos-4

Ráfutásos baleset Balmazújváros határában. | Fotó: Matey István

Csütörtökön több helyre is kellett vonulniuk a tűzoltóknak faág levágása miatt. Debrecenben, az Acsádi út egy húsz méteres fa egyik ága a villanyvezetékre hasadt. Az Ispotály utcában egy fa ága a járókelőket, míg az Űrhajósok terén gépjárműforgalmat és parkoló autókat veszélyeztetett. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a problémás ágakat.

Két személygépkocsi ütközött össze csütörtökön délelőtt Balmazújváros külterületén. A tűzoltók az autókat feszültség mentesítették. A két járműben összesen három ember utazott, egyiküket a mentőszolgálat kórházba szállította. Az autókban jelentős anyagi kár keletkezett.

Biharkeresztesen, a Kossuth utcában tegnap délelőtt egy ház kéményének a felső része a szomszéd telkére esett, ezzel az ott élőket veszélyeztette. A tűzoltók a veszélyes kémény egy részét visszabontották.

HBNBiharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés