Kigyulladt a ruha Biharkeresztesen, akcióba léptek a szomszédok

Kigyulladt a ruha Biharkeresztesen, akcióba léptek a szomszédok
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Lakástüzek, tarló- és avartűz, valamint két műszaki mentés során is dolgoztak a megye tűzoltói csütörtökön.

Személygépkocsi borult az árokba tegnap délelőtt a 471-es számú főút hetes kilométerszelvényénél. A helyszínre érkező Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelemi Műveleti Szolgálat az autót áramtalanította. A járműben hárman utaztak őket a mentőszolgálat munkatársai látták el.

Mintegy ezer négyzetméteren égett az avar csütörtökön a déli órákban Püspökladány közelében, a 4-es számú főút mellett. A helyszínre riasztott püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az eset során kár nem keletkezett.

Egy tizenhat négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében, tegnap délben Debrecenben, a Bayk András utcában. Az oltást a debreceni hivatásos tűzoltók végezték két vízsugárral. A terület sajátossága miatt a vízszállító is a helyszínre vonult. Az épületben a tűzoltók egy elhunyt embert találtak. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Ruhanemű kapott lángra egy családi házban tegnap este Biharkeresztesen, a Tamási Áron utcában. A szomszédok észlelték a tüzet, és azt még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, majd a házat áramtalanították. A házban lakó idős embert pedig kihozták. A füsttel telítődött ingatlant a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták majd átszellőztették. A házban élő idős embert a mentőszolgálat kórházba szállította.

Öt hektáron égett a tarló Nagyrábé határában tegnap délután. A berettyóújfalui, a püspökladányi hivatásos valamint a nagyrábéi önkéntes tűzoltók a lángokat két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés