Életet ment, életrevalót nevel

Akt.:
Kormány Péter egy tett helyszínén
Kormány Péter egy tett helyszínén - © Fotó: Rendőrség
Biharkeresztes – Ismerősei szerint lelkiismeretesen, hatalmas odaadással és lojalitással látja el feladatait, az állampolgárok mindig számíthatnak rá.

– Sikerült egyszer életmentésben részt vennem – fogalmazott szerényen Kormány Péter, amikor a legemlékezetesebb hivatásbeli cselekedetéről kérdeztük. A biharkeresztesi kapitányságon (berekböszörményi körzeti megbízottként) immár 12 éve szolgáló rendőr így mesélt az esetről: „2015-ben egy férfi szaladt be az őrsre, ahol egyedül voltam. Azt mondta, a felesége bezárkózott a házba, és kilencoldalas búcsúlevelet hagyott, öngyilkosságra készül. A házhoz mentem, bejutva láttam a feleség alkarján egy szörnyű hosszanti vágást. Az élet fintora, hogy épp azelőtt egy hónappal jártam egy elsősegélynyújtó-versenyen. Élénk volt minden emlék arról, mit kell tennem: átjárható légutakat biztosítottam, felpolcoltam a lábát, elkötöttem a nyílt sebet és közben nyugtatgattam a férjet, hogy míg van légzés, nincs baj. A helyi mentő épp esetnél volt, a szomszédos településről 20 perc múlva tudott odaérni a kocsi. Ellátták, és amikor betették a járműbe, már kezdett tisztulni a tekintete. Kaptam egy hivatalos elismerést, amit, ha valaha az unokáim kézbe vesznek, azt tudom nekik mondani, nem hiába választottam ezt a hivatást.”

Kormány Péter nagy családban él: fél, három, és öt éves gyermekeit nevelik a párjával. Legfőbb célja – a munkájával a közösség segítésén túl –, hogy a fiából és lányaiból tisztelettudó, az életben helytálló embert neveljen.

HBN


A jelölt

Név:

  • Kormány Péter

Kategória:

  • rendőr

Munkahely:

  • Biharkeresztes Rendőrőrs

Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Biharkeresztes.
HAON.HU


hirdetés