Több autóbalesethez kellett kivonulniuk a megyei tűzoltóknak

Akt.:
Több autóbalesethez kellett kivonulniuk a megyei tűzoltóknak
© Illusztráció: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Kidőlt házfal, autóbalesetek, lakás- és autótüzek, és méhcsalád miatt riasztották a megyei tűzoltókat pénteken és szombaton.

Péntek délután Hajdúszováton, az Ady Endre utcában egy régi építésű vályog falazatú ház egyik fala kidőlt. A hajdúszoboszlói tűzoltók lezárták a területet, mert a fal kidőléstől a ház középső tartószerkezete is megrongálódott. Az épületben nem lakott senki, így személyi sérülés nem történt.

Három személygépkocsi ütközött össze a 4-es számú főút kétszázas kilométerszelvényénél péntek este. A hajdúszoboszlói tűzoltók áramtalanították a járműveket, az egyik autóból folyt az üzemanyag, melyet az egység felitatott. A baleset öt embert érintett, melyből két főt a mentőszolgálat kórházba szállított. Az anyagi kár jelentős.

Családi ház kéményében a korom égett Nyírmártonfalván, a Kossuth utcában, péntek éjjel. A helyszínre a nyíradonyi tűzoltók vonultak, akik a cserép megbontása után kézi szerszámokkal eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Szombat reggel a balmazújvárosi Wesselényi utcába vonultak a tűzoltók. Közel harminc négyzetméteres melléképület egyik szobájában tűz keletkezett, amely átterjedt a épület tetőszerkezetére is. A balmazújvárosi és a hajdúböszörményi tűzoltók dugólétrán át két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

Hajdúsámsonban, a Szatmári úton szombat délután egy középfeszültségű villanyoszlopon trafószekrény égett. A debreceni hivatásos tűzoltók az érintett terültet lezárta, majd az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították az villanyoszlopot. Az eset miatt átmeneti áramkimaradás történt.

Szombat délután Földes határában egy személygépkocsi árokba hajtott és felborult. Az autó vezetője beszorult, akit a püspökladányi hivatásos tűzoltók kiszabadítottak a járműből, akit a mentők ezután kórházba szállítottak. A munkákat a rendőség félpályás útlezárása mellett végezték.

Debrecenben a diószegi úton két személygépkocsi találkozott szerencsétlen módon melynek következtében hárman könnyebben megsérültek.

Méhcsalád költözött egy fára Berettyóújfaluban, a Csónak utcában. A helyi tűzoltók szombat délután dugólétrán keresztül a méhésszel közösen fogták be a rovarokat. Személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi égett teljes terjedelmében Halápon a 48-as főút tizennégyes kilométerszelvényénél, szombat délután. A tűzhöz a debreceni tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el lángokat. A munkákat teljes útlezárás mellett végezték. Az autóban két ember utazott, akik időben kiszálltak a járműből, így személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés