Aligha botlik bele

Akt.:
Hajdú-Bihar megye ugyan tranzitútvonala és a nagyforgalmú ártándi határátkelő miatt fontos kapuja az országnak, a migránshullám kevés problémát okozott az itt élőknek. Szabó Zsolt László írása.

A július 26-án megtalált személyek előtt július 8-án számolt be a rendőrség elfogásról: akkor Kismarja térségében 16 főt találtak, míg június közepén egy kamion belsejében próbált 32 ember Magyarország területére jutni. Azt megelőzően csak december közepén bukott le embercsempész: 36 migráns lapult a járművében. Ez az elmúlt nyolc hónap termése. Ez persze nem jelenti azt, hogy mások mifelénk nem próbálkoznak. A román határőröknek időnként akad munkájuk, s ha kiszúrják a migránsokat, ők intézkednek. Azt egy 2015-ös riportban mutattuk be, hogy a próbálkozók előszeretettel használják a biharkeresztesi vasútvonalat és a nagyzomlini erdőt. A nyilvános adatok szerint akkor naponta több ezres nagyságrendben akartak az ország területére lépni a déli határszakaszon. A kerítés felhúzása előtt olykor a tízezret is megközelítette a naponta elfogottak száma. Július 26-án az ország egész területén csak azt a tíz embert fogták el, akikről a vámospércsi vadászok tettek bejelentést. Ezzel arra akarok rávilágítani, hogy csekély az esélye annak, hogy valaki a természetben bolyongva migránsokba botlik.

Szabó Zsolt László


A történtek helyszínét mutatja meg a vadász
Debrecen, Vámospércs - Egyedül tartóztatott fel nyolc menekültet egy fiatal vámospércsi hivatásos vadász. Migránsok nagyobb csoportjára bukkant egy fiatal vámospércsi hivatásos vadász a település határában néhány napja. Az autóval végzett kora esti területellenőrzés közben egy mozgó bokorra figyelt fel, melyet távcsővel is megnézett. Gyorsan egyértelművé vált, hogy nem vaddisznóról, őzről, szarvasról, hanem rejtőzködő emberekről van szó...0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés