Aligha botlik bele

Akt.:
Hajdú-Bihar megye ugyan tranzitútvonala és a nagyforgalmú ártándi határátkelő miatt fontos kapuja az országnak, a migránshullám kevés problémát okozott az itt élőknek. Szabó Zsolt László írása.

A július 26-án megtalált személyek előtt július 8-án számolt be a rendőrség elfogásról: akkor Kismarja térségében 16 főt találtak, míg június közepén egy kamion belsejében próbált 32 ember Magyarország területére jutni. Azt megelőzően csak december közepén bukott le embercsempész: 36 migráns lapult a járművében. Ez az elmúlt nyolc hónap termése. Ez persze nem jelenti azt, hogy mások mifelénk nem próbálkoznak. A román határőröknek időnként akad munkájuk, s ha kiszúrják a migránsokat, ők intézkednek. Azt egy 2015-ös riportban mutattuk be, hogy a próbálkozók előszeretettel használják a biharkeresztesi vasútvonalat és a nagyzomlini erdőt. A nyilvános adatok szerint akkor naponta több ezres nagyságrendben akartak az ország területére lépni a déli határszakaszon. A kerítés felhúzása előtt olykor a tízezret is megközelítette a naponta elfogottak száma. Július 26-án az ország egész területén csak azt a tíz embert fogták el, akikről a vámospércsi vadászok tettek bejelentést. Ezzel arra akarok rávilágítani, hogy csekély az esélye annak, hogy valaki a természetben bolyongva migránsokba botlik.

Szabó Zsolt László


A történtek helyszínét mutatja meg a vadász
Debrecen, Vámospércs - Egyedül tartóztatott fel nyolc menekültet egy fiatal vámospércsi hivatásos vadász. Migránsok nagyobb csoportjára bukkant egy fiatal vámospércsi hivatásos vadász a település határában néhány napja. Az autóval végzett kora esti területellenőrzés közben egy mozgó bokorra figye...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés