Nagyban űzték a drogbizniszt, a rendőrök felszámolták a hálózatot

Akt.:
Drogterjesztő hálózatot számoltak fel a rendőrök
Drogterjesztő hálózatot számoltak fel a rendőrök - © Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúsámson – Befejezték a nyomozást azzal az öt férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek. Többek között Debrecenben és Derecskén is árultak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer-kereskedelem vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 29 éves Cs. Károly, a 44 éves F. Lajos, a 40 éves Gy. Krisztián, továbbá a 29 éves D. Csaba ellen.

A Felderítő Osztály nyomozóinak 2016. augusztus 31-én olyan információ jutott a tudomására, hogy egy derecskei férfi nagyobb mennyiségű kábítószert vásárolt Hajdúsámsonban egy helyi lakostól. A nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közös akció keretében Cs. Károlyt elfogták. A 29 éves férfi derecskei otthonában tartott házkutatás alkalmával a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket, nagy mennyiségű készpénzt, körülbelül 800 gramm amfetamint és 700 darab kábítószergyanús tablettát találtak és foglaltak le. A megalapozott gyanú szerint a drogot Debrecenben és Derecskén árulta a férfi.

dr2

Fotó: police.hu

A beszerzett információk alapján a rendőrök 2016. szeptember 1-jén 8 óra 50 perckor Hajdúsámsonban elfogták F. Lajost, akitől a gyanú szerint Cs. Károly a kábítószert rendszeresen vásárolta. A gyanúsított lakásán digitális mérleget, készpénzt, 30 darab extasy tablettát és amfetaminport foglalt le a nyomozóhatóság.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi a kábítószert Tatabányáról Gy. Krisztiántól szerzi, aki azt külföldről, egy derecskei lakos, N. Lajos megbízására hozta be az országba. A tatabányai férfit 2016. szeptember 1-jén 16 óra 15 perckor otthonában fogták el a rendőrök. A lakásban 631 gramm kábítószergyanús anyagot, 18 gramm kristályos anyagot és digitális mérleget foglaltak le.

A nyomozóhatóság bűnügyi őrizetbe vette a négy gyanúsítottat és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Debreceni Járásbíróság F. Lajost, Gy. Krisztiánt és a 38 éves N. Lajost előzetes letartóztatásba helyezte, míg Cs. Károlynak házi őrizetét rendelte el.

A nyomozók azonosítottak az ügyben egy másik kábítószer-terjesztőt, aki Cs. Károlytól amfetamint vásárolt, amit Hajdú-Bihar megyében értékesített. A Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai D. Csabát 2016. szeptember 20-án Debrecenben, egy Petőfi téri buszmegállóban elfogták, a megyei rendőr-főkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A 29 éves berettyóújfalui férfi az eljárás során szabadlábon védekezhetett, vele szemben kábítószer-kereskedelem vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben 2017. augusztus 2-án befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a főügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés