Két hét múlva ítélet T. Jánosné ügyében

Akt.:
Berettyóújfalu – Több mint két év elteltével a perbeszédekhez ért annak a T. Jánosnénak az ügye, akit azzal vádolnak, hogy a 2011-ben elhunyt fideszes Arnóth Sándor – Püspökladány egykori polgármestere – által elkövetett bűncselekményekhez nyújtott segítséget. Az ügyészség szerint a néhai polgármester úgy fizettetett ki számlákat a T.-né által vezetett cégnek, hogy tudta, nincs mögöttük munka. Az ügyben két hét múlva hirdetnek ítéletet a Berettyóújfalui Járásbíróságon – derült ki a szerdai tárgyaláson.

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, vagyonelkobzást, pénzbüntetést, illetve gazdasági társaság vezetésétől eltiltást kért az ügyész a Berettyóújfalui Járásbíróságon az egykor Püspökladány önkormányzatának is dolgozó T. Jánosnéra. A nőt bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolják. T.-né védője a felmentése mellett érvelt szerdán a védőbeszédében.

Az ügyészség szerint T.-né a sárréti várost egykor vezető – 2011-ben elhunyt – Arnóth Sándor által elkövetett bűncselekményekhez asszisztált, amikor a fideszes politikus 14 millió forint vagyoni kárt okozott a ladányi önkormányzatnak. Az asszony által vezetett céggel uniós pályázatok figyelésére, lebonyolítására és tanácsadásra szerződtek. Ám volt, amikor a hivatal munkatársai által készített tanulmány után nyújtott be számlát, más fejlesztések esetében pedig a cég nem végzett menedzseri és tanácsadói munkát sem a vádhatóság szerint.

HBNBerettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés