Karambol a 42-esen Berettyóújfalunál

Akt.:
Súlyos baleset a 42-es főúton
Súlyos baleset a 42-es főúton - © Fotó: Matey István
Berettyóújfalu – Két személygépkocsi ütközött össze Berettyóújfalu és Mezőpeterd között.

Egy terepjáró közlekedett a 42-es főúton Mezőpeterd határában péntek délután, amely információink szerint eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy személyautóval.

Az MTI megkeresésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Balogh Péter Tamás elmondta, a balesetben öten sérültek meg.

mp-2Fotó: Matey István

Korcsmáros Ferenc, a mentők regionális igazgatója az MTI-vel azt közölte: hárman életveszélyesen, ketten pedig súlyosan sérültek meg a karambolban. A sérültek beszorultak a gépkocsikba, a tűzoltók szabadították ki őket a roncsokból.

A három súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült közül egy embert mentőhelikopterrel, kettőt pedig esetkocsival vittek a debreceni Kenézy-kórházba. Az MTI információi szerint a két súlyos sérültet a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba szállították.

mp-3Fotó: Matey István

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök a balesettel érintett útszakaszt előbb teljes szélességében, majd fél pályán lezárták. A közlekedés fél hat előtt nem sokkal állt helyre.Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés