Berettyóújfalu hírei

2018.12.24. 11:00

Biztonság az új sztrádán is

Berettyóújfalu - Az ország legtöbb feladatát ellátó autópálya mérnökségét is birtokba vették a bihari autópálya mellett.

Berettyóújfalu - Az ország legtöbb feladatát ellátó autópálya mérnökségét is birtokba vették a bihari autópálya mellett.

Új mérnökségi telepet is avattak az M35-ös és M4-es autópálya átadása után december 20-án a bihari városban, amely végpontja az M35-ős autópályának, illetve csomópontja az M4 sztrádának.

A kivitelezési munkák részeként, a több mint 5 ezer négyzetméteres új mérnökségi telepet az M4 és a 47. sz. főút csomópontjában építették meg. A telephely az autópályamérnökségnek és az autópályarendőrség is helyet ad.

Garázs, raktár, iroda

Az új épületegyüttes nemcsak az M35 és az M4 autópályaszakaszok, hanem a berettyóújfalui mérnökség működési területén lévő országos közúthálózat üzemeltetési feladatait is ellátja. A helyi adottságoknak köszönhetően a mérnökségi telep az M4-es autópályaszakasz országhatárig tartó kiépítése után, 90 kilométer gyorsforgalmi út fenntartására és üzemeltetésére lesz alkalmas. Ezzel, Magyarország hasonló létesítményei között, a berettyóújfalui autópályamérnökségi iroda látja majd el Magyarországon a legtöbb üzemeltetési és fenntartási feladatot.

A telep műszaki átadását követően a régi berettyóújfalui üzemmérnökség is átköltözött az új épületegyüttesbe. Így kombináltan, a berettyóújfalui mérnökség működési területén lévő országos közúthálózat üzemeltetési feladatait is ellátják a telepen.

A Magyar Közút munkatársai a kor követelményeinek megfelelő környezetben, egy 620 négyzetméteres irodaépületben végezhetik munkájukat. A beruházás részeként felépült egy több mint 1800 négyzetméteres műhely és garázs, de hidegraktár, sótároló épület és töltőállomás is helyet kapott az autópálya mellett fekvő telepen. A közúti közlekedési balesetekben megsérültek számának csökkentése, valamint a rendőrségi feladatok ellátása érdekében egy új, 405 négyzetméteres rendőrségi központ is épült. A sztrádaavató után, jelképes kulcsátadást követően vették birtokba az új telepet.

- Kogyilláné H. Szófia -


[related-post post_id="4086531"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!