Helyi közélet

2015.12.01. 12:32

Végre valami más

<em>Tudják, mi volt a legszürreálisabb élmény a hétfői kiállításmegnyitón? Az, amikor az emberek a Munkácsy-teremhez értek, s legfeljebb bekukkantottak, de már úgy elteltek élménnyel, hogy nem kötötte le őket a monumentális festmények látványa, így sorsuk sem volt téma (azért remélem, nem feledik örökre a lepel alá kényszerített Golgotát…).</em> Sz. Fabók Ágnes írása.

Tudják, mi volt a legszürreálisabb élmény a hétfői kiállításmegnyitón? Az, amikor az emberek a Munkácsy-teremhez értek, s legfeljebb bekukkantottak, de már úgy elteltek élménnyel, hogy nem kötötte le őket a monumentális festmények látványa, így sorsuk sem volt téma (azért remélem, nem feledik örökre a lepel alá kényszerített Golgotát…). Sz. Fabók Ágnes írása.

Ne is beszéljünk róla, hisz a mai ünnepnap (és a hétfői is az volt), amikor a kultúraszeretők ismét láthatják például Székely Bertalan Zrínyi kirohanását, Paál László két tűzvészt is átélt festményét, eleink ezeréves hamvvedreit, vagy épp a debreceni mézeskalácsosok élethű műhelyét, melynek plasztik oszlopaiban a fából faragott mintákat állították ki. Bármelyik terembe is lépnek majd – szívből ajánlom, menjenek el –, a tárgyak mellett, azok környezetét is figyeljék meg. Olyan finomságokat, mint a debreceni sártenger felett vezető fapallót megidéző padló, a szamurájudvar ablakait fedő rolók. Álljanak meg a számítógépeknél, tegyék fel a fülhallgatót, ahol lehet, nyomják meg a gombokat, mert e technikai kütyük nemcsak a gyerekeknek, a felnőtteknek is plusz élményeket tartogatnak. S, ami a legfontosabb, szánják rá az időt, megéri.


Debrecen – Ha Déri Frigyes most látná gyűjteményét, elámulna a látvány nyújtotta gazdagságon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában