Újvároson tudják, a Békéscsaba is kemény ellenfél lesz

Újvároson tudják, a Békéscsaba is kemény ellenfél lesz
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – A Balmaz középpályása, Haris Attila örül a továbbjutásnak, de a viharsarkiak ellen is óvatosságra int.

3–2-es előnyről vágott neki a ETO FC Győr elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágójának a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. A szerdai farkasordító hidegben megvívott hazai találkozón teljesítette a célt Horváth Ferenc együttese, ugyanis a gól nélküli eredménnyel továbbjutott a sorozat legjobb nyolc csapatának mezőnyébe.

Jó volt a döntetlen

A havas, keményre fagyott talajon megvívott összecsapásról Haris Attilát, a gárda középpályását kérdezte meg a Napló.

– Valóban kényelmes pozícióból várhattuk a mérkőzést, hiszen számunkra a döntetlen is elegendő volt, hogy elérjük a célunkat.

Nehéz körülmények között nem akartunk sokat kockáztatni, hiszen amellett, hogy nagyon szerettük volna kivívni a továbbjutást, gondolnunk kellett a hétvégi, Paks elleni bajnoki meccsünkre is.”

– Az is nagyon fontos lesz, ezért próbáltunk picit óvatosabban játszani, de egy pillanatra sem lankadt a figyelmünk, és egyáltalán nem becsültük le az NB II-es ellenfelünket – mondta a labdarúgó.

A győriek trénere, Szentes Lázár előzetesen úgy vélte, megvan a kulcs, amivel meg tudják nyitni a hazaiak védelmét, erre azonban rácáfolt a mérkőzés végeredménye. – Tudtuk, hogy sok keresztlabdával operálnak majd, erre igyekeztünk felkészülni. A csúszós talaj az ő dolgukat tette nehezebbé, hiszen nekik kellett jönniük az első meccs után. Boldog vagyok, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között! – fogalmazott az U21-es válogatott futballista.

A Balmazújváros a negyeddöntőben a másodosztályú Békéscsabával harcol meg a sorsolás szeszélye folytán.

– Én azt mondtam a szerdai találkozó lefújása után, hogy a következő körben mindegy, kit kapunk, a célunk a továbbjutás lesz. Úgy vélem, bárki ellen felvesszük a kesztyűt, és egyik csapat sincs véletlenül, vagy érdemtelenül a legjobb nyolc között. A csabaiak is ott vannak, és ez mindenképpen óvatosságra int. Nyilván ők is minél messzebbre szeretnének jutni, hogy ki a jobb, azt majd a pályán kell érvényre juttatni két mérkőzés alatt.

TN


Balmazújváros - Március 3-án 17 órától rendezik meg a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Paksi FC labdarúgó mérkőzést. Emiatt ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe Balmazújvárosban: 16 órától előreláthatólag 19 óráig a Semsey Andor utca Sport tér közötti útszakaszon, a Kastélykert utca felől, vala...Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés