Autó - Motor

2017.05.09. 08:05

Akár négyszeresére is nőhet a féktávolság

Budapest - A nem megfelelő nyári gumi miatt akár emberéletek is veszélybe kerülhetnek.

Budapest - A nem megfelelő nyári gumi miatt akár emberéletek is veszélybe kerülhetnek.

Tavasszal nem csak a ruhatárat érdemes felfrissíteni, de az autót is. A Delticom szakértői fontosnak tartják, hogy az autósok a téli gumik kiválasztásához hasonló figyelmet szenteljenek a nyári időszakra szánt szettekre is.

Nem mindegy

A vezetők gyakran figyelmen kívül hagyják az abroncsaik állapotát. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy autózás közben az utasok és a saját biztonságuk is egy dolgon múlik: a gumik és az út közötti kapcsolaton. „Ahogy beköszönt a jobb idő, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az utak újra teljesen biztonságosak, már nem számít, milyen abroncsokkal van felszerelve a gépjárművünk. A feltételezés azonban korántsem igaz. Egy-egy tavaszi zápor, kiadósabb esőzés csúszós körülményeket és átfolyásokat okozhatnak az utakon. A síkos úton csökken autónk kontrollálhatósága, a féktáv pedig akár négyszeresére is nőhet” – mondta Szikora Csaba, a Delticom szakembere.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!