Hírösszefoglaló

2024.05.06. 22:03

Tragédiával kezdődött a hét Hajdú-Biharban

Újabb halálos baleset történt Hajdú-Biharban, valamint az érettségi is elkezdődött. A hétfői nap legfontosabb hírei egy helyen.

Haon.hu

A motoros életét nemtudták megmenteni

Forrás: Napló-archív

  • Az éj leple alatt történt tragédia vasárnap éjszaka. A katasztrófavédelem információ szerint elesett egy motoros és egy trafóháznak ütközött Létavértes külterületén. A motoros a helyszínen életét vesztette.
  • Lezajlott a középszintű magyarérettségi hétfőn. A Haon az Ady Endre Gimnázium előtt kérdezte a kifelé igyekvő diákoktól, hogyan értékelik a nyelvi és irodalmi feladatsort. Habár a reggeli izgatott, energikus kezdés után néhányan kissé fáradtan, csüggedten lépték át az iskola kapuját, összességében pozitívan értékelték a végzősök a vizsgát.
  • Május 6-val az érettségi, május 13-val pedig szakmai vizsgák is elkezdődnek a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) 11 intézményében. Az elmúlt évek alatt folyamatosan nőtt a szakképzés iránt érdeklődők száma Debrecenben, melyet jól mutat az a felvételizők növekvő aránya. 
  • A német vállalatcsoport „legzöldebb” egysége lehet a Krones debreceni gyára, melynek napelemparkját hétfőn adták át. Mint elhangzott, a napelempark  2 ezer 616 darab, összesen 6 ezer 200 négyzetméter felületű napelemet tartalmaz, az általa megtermelt energia a gyár szükségletének 30-40 százalékát biztosítja. 
  • Befejeződtek a területrendezési munkálatok a Barnevál területén, ezzel az egykori baromfifeldolgozó-üzemnek otthont adó telek immár teljesen csupaszon áll. 
  • Egy 23 éves nagyrábéi férfi egy benzinkút kasszájának tartalmát akarta megszerezni Polgáron. Nem jutott messzire, civilek segítségével egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el.

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában