Utazás

2018.11.23. 12:09

A Debreceni Programok lett az év applikációja

Debrecen - A cívisváros immáron ötödik alkalommal az Internetes Kultúra Fővárosa vándordíjat is megkapta.

Debrecen - A cívisváros immáron ötödik alkalommal az Internetes Kultúra Fővárosa vándordíjat is megkapta.

Az év applikációjának választotta a Magyar Marketing Szövetség az augusztusban elindított Debreceni Programok applikációt, a VisitDebrecen mobiltelefonos szolgáltatását - jelentette be Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a Nagytemplom mögött található VisitDebrecen Kávézóban pénteken. Kifejtette: ezzel a város már nemcsak kulturális-, sport-, gazdasági-, kereskedelmi-, és oktatási fellegvár, hanem az IT világban is kiemelkedő helyre került. Ez egy visszajelzés arról, hogy jó irányban haladunk – tette hozzá. Hangsúlyozta, Debrecenben fejlett informatikai vállalkozások működnek, amelyek olyat tudnak, amire a szakma felkapja a fejét.

Információk telefonon

Széles Diána elmondta: tavaly úgy határoztak, hogy megreformálják a turistáknak szóló információ szolgáltatást. Ennek keretében alakították ki a Nagytemplom mögött a VisitDebrecen Kávézót. – Azért döntöttünk emellett a helyszín mellett, mert itt évente 45 ezer jeggyel rendelkező turistának ér véget a programja – magyarázta.

Információk táblákon

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a közelmúltban három nagy elektronikus kijelzőt helyeztek el Debrecen turisták által gyakran látogatott helyein. A város szállodáiban a recepciósok ajánlják a vendégeknek a Debreceni Programok applikáció letöltését.

Széles Diána szerint Debrecennek az a célja, hogy Hortobággyal, Hajdúszoboszlóval és a Tisza-tóval együtt alkosson egy turisztikai régiót. Ezért az applikáció tartalmát a jövőben a térségről szóló információkkal szeretnék bővíteni. Azt akarják elérni, hogy ha például a Tisza-tónál Halas Napokat, vagy Hortobágyon Lovas Napokat tartanak, akkor Debrecenben ne legyenek nagy tömegeket vonzó események, vagyis oda menjenek a debreceniek.

Internetes Kultúra Díj

Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Marketing Szövetség azért adta a díjat az angolul is működő Debreceni Programok applikációnak, mert az programozás-technikájában, megjelenésében elérte a világszínvonalat. A három köztéri digitális kijelző is kapcsolatban áll az applikációval, vagyis így ott is azonnal megjelennek az új információk.

Arról is beszámolt, hogy Debrecen nemcsak az év applikációja díjat nyerte el idén, hanem, – immáron ötödik alkalommal – az Internetes Kultúra Fővárosa vándordíjat is megkapta.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!