szon-sportoldal

2008.01.02. 10:57

Fütyülnek a holt idényre

<p>Vasárnap a bujtosi csarnok konferenciatermében kezdődik a játékvezetői tanfolyam.<A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/futyulnek-a-holt-idenyre/cn/szon-news-km_01-20080102-103022"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B>Fütyülnek a holt idényre</A></p>

Sípszóval indul az év. A labdarúgó-játékvezetők fütyülnek a holt idényre, javában készülnek a soros szezon kihívásaira. Az országos keret tagjai a hó végi, tatai edzőtáborra hangolva róják a köröket a havas pályákon, a megyei bizottság elnöksége pedig az utolsó simításokat végzi a hét végén kezdődő új kurzus előtt.

Jelentkezés

Még nem késő jelentkezni a vasárnap 9 órakor a bujtosi csarnok konferenciatermében

kezdődő tanfolyamra. A 70/371-6329-es telefonszámon lehet érdeklődni a

feltételekről.

– Minden esztendőben január első vasárnapján indul az alapfokú tanfolyam. Általában huszonöt-harminc fő jelentkezik, akik közül a rátermettek az elméleti és a gyakorlati vizsga után tavasszal a legalsó szinten elkezdhetik bontogatni szárnyaikat – fejtegette Hajdó Attila, a megyei JB elnöke, az országos elnökség tagja.

– Idén is hasonló nagyságrendű az érdeklődés, a rögösnek ígérkező út ellenére sokakat vonz a bírói pálya. Az elmúlt években szükségszerű volt látványosan fiatalítanunk, és így utólag, illetve a folyamat közben megjegyzem: beváltotta a lépés a hozzáfűzött reményeket. 

Lovaggá ütötték

Néhány napja új tagok léptek be a Spartacus Lovagrendbe. A játékvezetők

részéről Hajdó Attila és dr. Jekő József lett tagja a közel

száz főt tömörítő társaságnak.

A mennyiségi gondok orvoslása közben nagy hangsúlyt kell fektetnünk a minőségi képzésre. Összességében büszke vagyok a játékvezetői keret tagjaira. Elégedettséggel viszont nem tölt el az állapot, a holt idényben – különös figyelemmel a felmerült problémákra – igyekszünk okulni az őszi szezon tapasztalataiból.

Komoly távlatok

– Visszatérve a tanfolyamra: kíváncsisággal tölt el a leendő résztvevők érdeklődése, hozzáállása. Aki komolyan veszi, szorgalmas és a képességei is feljogosítják rá, komoly távlatok nyílhatnak előtte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!